How to fix a bad request I get when opens a quick link via Teams

Jessica Roa 0 Reputation points
2023-09-05T13:43:06.3033333+00:00

bookings settings

When my group and me try to open a quick links in a SharePoint site, we don´t have any problem. But when we just click on the same quick link via Teams, we get a "Bad Request" page.

This only happens when we try to use the quick link via Teams and works as usual via SharePoint.

The actual URL in the link is: https://outlook.office365.com/xxxx/calendar/test1%40gs1swedenab.onmicrosoft.com/bookings/

The URL you get via teams is: https://outlook.office365.com/xxxx/calendar/test1%40gs1swedenab.onmicrosoft.com/bookings/?locale=en-us

Why we get this? "?locale=en-us"

If the language in Bookings is Swedish and the standard time is (UTC +01:00 Amsterdam)

Could you please help me to resolve this issue?

Thanks in advance,

Jessi

Microsoft Teams
Microsoft Teams
A Microsoft customizable chat-based workspace.
9,034 questions
Microsoft Graph
Microsoft Graph
A Microsoft programmability model that exposes REST APIs and client libraries to access data on Microsoft 365 services.
10,523 questions
SharePoint
SharePoint
A group of Microsoft Products and technologies used for sharing and managing content, knowledge, and applications.
9,565 questions
Microsoft Teams Development
Microsoft Teams Development
Microsoft Teams: A Microsoft customizable chat-based workspace.Development: The process of researching, productizing, and refining new or existing technologies.
2,827 questions
Microsoft Configuration Manager
0 comments No comments
{count} votes

2 answers

Sort by: Most helpful
  1. Jessica Roa 0 Reputation points
    2023-09-05T13:46:33.2566667+00:00

    Thank you in advance!

    0 comments No comments

  2. ChengFeng - MSFT 5,010 Reputation points Microsoft Vendor
    2023-09-06T07:24:12.69+00:00

    Hi @Jessica Roa

    Thanks for letting us know your user experience. According to your case description, I do understand how frustrated you are now.

    From the information you provided, this link can be used normally in sharepoint, indicating that the problem is not caused by SharePoint. This should not belong to the scope of SharePoint's problem.

    I searched a lot of documents did a lot of researches.

    I found that many users have the same situation as you, and the user solved this problem by clearing the team cache.

    Please give it a try here.

    https://learn.microsoft.com/en-us/answers/questions/1321717/quick-links-file-are-not-working-on-teams

    For longer-term consideration, it is recommended that you report the situation here to get more effective help

    https://admin.microsoft.com/#/homepage

    User's image

    User's image


    If the answer is helpful, please click "Accept Answer" and kindly upvote it. If you have extra questions about this answer, please click "Comment".
    Note: Please follow the steps in our documentation to enable e-mail notifications if you want to receive the related email notification for this thread.

    Best Regards

    Cheng Feng

    0 comments No comments