question

FranciscoAguero-4278 avatar image
0 Votes"
FranciscoAguero-4278 asked AndresMediza-8842 commented

performance issue with ISCSI initiaior on Windows 2019 datacenter

Good morning,

I have a major performance issue with ISCSI initiaior on Windows 2019 datacenter.

I am migrating a Hyper-V cluster from windows 2012R2 to 2019. In my scenario, I have multiple Dell PE740s and one Dell EMC Compellent SC5020.

These PE740 nodes have a read and write rate of 1200MB / sec when on windows 2012R2.

Those same nodes, reinstalled in windows 2019, with the same configuration lower the performance to 200MB / sec in writing and 600MB / sec reading. The write rate often drops to 20MB / sec.

Taken actions:
- Update firmware / driver from Nics 10gbps
- Update OS win2019
- Open support cases with Dell / DellEMC, in both cases they confirm that the hardware has no problems. They recommend opening a case with MS.
- Apply registry recommendations for performance: https://downloads.dell.com/manuals/all-products/esuprt_software/esuprt_it_ops_datcentr_mgmt/general-solution-resources_white-papers3_en-us.pdf

The MPIO, iSCSI and NICS configurations (jumbo packets, etc) are the same for a win2012 and win2019 node.

I am not seeing error events in eventvwr.

I would like to know if it is a known error and that you can help me understand how to solve it.

Thank you!

PS: text translated into English from Spanish

windows-server-2019windows-server-storage
5 |1600 characters needed characters left characters exceeded

Up to 10 attachments (including images) can be used with a maximum of 3.0 MiB each and 30.0 MiB total.

MicoMi-MSFT avatar image
0 Votes"
MicoMi-MSFT answered

Hi,
Could you please tell me how did you reinstall windows 2019?
If you use Cluster OS Rolling Upgrade, you can read the following article and make sure that you have followed all those steps and have configured all things right.
https://docs.microsoft.com/en-us/windows-server/failover-clustering/cluster-operating-system-rolling-upgrade
Thanks for your time!
Best Regards,
Mico Mi


If the Answer is helpful, please click "Accept Answer" and upvote it.
Note: Please follow the steps in our documentation to enable e-mail notifications if you want to receive the related email notification for this thread.


5 |1600 characters needed characters left characters exceeded

Up to 10 attachments (including images) can be used with a maximum of 3.0 MiB each and 30.0 MiB total.

FranciscoAguero-4278 avatar image
0 Votes"
FranciscoAguero-4278 answered AndresMediza-8842 commented

Hello! It is a clean reinstallation, with reformatting of the file system. I observe the performance problem before adding the node to the new cluster. I tried to reinstall the node with windows 2019, reconfigure iSCSI, MPIO, NICs, and the problem persists (R / W rates 10-200MB / sec). However, the rest of the nodes in windows 2012 maintain a correct performance (R / W rates 1200-1600MB / sec).

· 2
5 |1600 characters needed characters left characters exceeded

Up to 10 attachments (including images) can be used with a maximum of 3.0 MiB each and 30.0 MiB total.

Hi, because no errors are found in event viewer and all the things have been upgraded and configured right, the research we can do is limited. if you want to know the root cause, it is suggested to open a case in the following link.
https://support.microsoft.com/en-us/gp/customer-service-phone-numbers
Best Regards,
Mico Mi


If the Answer is helpful, please click "Accept Answer" and upvote it.

0 Votes 0 ·

Hi Francisco, how are you? can you resolve the issue? I have the same error when i try do a performance test, The performance is too poor. Thanks for your time!

0 Votes 0 ·