question

javier-8889 avatar image
1 Vote"
javier-8889 asked GayatriShrikanth-1935 commented

How to deby 'Cannot read property 'name' of undefined' error in ADF?

While trying to publish my changes in ADF I get the following message:

Error while publishing: Cannot read property 'name' of undefined

I am having a hard time trying to identify the source of the problem since I do not have a variable or env param named 'name'

Would much appreciate any help regarding on how to debug this error.

Thanks

azure-data-factory
· 6
5 |1600 characters needed characters left characters exceeded

Up to 10 attachments (including images) can be used with a maximum of 3.0 MiB each and 30.0 MiB total.

I was unable to find the source of the error so in order to move on i rolled back and started over. Only then I managed to publish successfully

1 Vote 1 ·

Leading pathetic life for developers as it rollbacks to last published state.
Please suggest as its recurring for our data factory. Urgently.

0 Votes 0 ·

the browser console throws this error:

 main.452bdcecf7bf0b79761d.js:2 ERROR Error: Uncaught (in promise): TypeError: Cannot read property 'name' of undefined
 TypeError: Cannot read property 'name' of undefined
     at Function.t.validateActivityOccurs (main.452bdcecf7bf0b79761d.js:2)
     ...
0 Votes 0 ·

Hello @javier-8889 and thank you for bringing this to our attention.

Could you please clarify whether you see this message only in the browser console, or whether it also appears in the graphical interface?
Also, is this blocking the publish, or does it publish despite the message?

Thank you for your patience,
Martin

0 Votes 0 ·

Hello @MartinJaffer-MSFT ,

I am facing same error. I looks like publish button javascript code is failing on git integrated data factory.
I appears in graphical interface as "Error while publishing: Cannot set property 'name' of undefined".

Yes , it is blocking publish.

Thanks in anticipation.

Regards,
Vibhor

0 Votes 0 ·

yes, it blocks publishing

0 Votes 0 ·
nasreen-akter avatar image
0 Votes"
nasreen-akter answered MonicaBodhuluru-1409 commented

Hi @javier-8889,

I am thinking, probably the issue is not with the pipeline parameters or variables. Wondering , if you have Rule-Based Mapping in any of your DataFlow activity. In the rule-based mapping, you can define columns "name", "type", "stream", "origin", "position" etc. Would you please check the expression (if you have any), there is possibility that it could caused this error. Thanks!



If this helps, please "accept as answer" and "up-vote" it! Thank you!

· 2
5 |1600 characters needed characters left characters exceeded

Up to 10 attachments (including images) can be used with a maximum of 3.0 MiB each and 30.0 MiB total.

hi @nasreen-akter, no, I am afraid that that was not the case.

0 Votes 0 ·

Could you please let me know how to resolve this issue. I have used column pattern in windows transformation and applied rule based mapping.
Each column that matches : type =='double'
Enter column name expression : $$
Expression : avg($$)

Can you please help me to resolve this issue ?

0 Votes 0 ·
MartinJaffer-MSFT avatar image
0 Votes"
MartinJaffer-MSFT answered GayatriShrikanth-1935 commented

@VibhorSharma-6930
@javier-8889

I have reached out internally for assistance. This looks similar to (but not the same as) another issue previously resolved.
In the other issue, the cause was a bug in validating the pipeline. The pipeline had an activity where the dataset / linked service had not been chosen.


· 2
5 |1600 characters needed characters left characters exceeded

Up to 10 attachments (including images) can be used with a maximum of 3.0 MiB each and 30.0 MiB total.

Hi @MartinJaffer-MSFT,

We encounter the same issue. While we try to publish from our collaboration branch, we received the error
"Cannot read property of undefined (reading filter) ". So following this topic we tried to find some empty references,
but there we none.
So we literally dropped everything one-by-one, and even with an empty workspace, we still have the same issue.

Could you please help us?

Best regards,

1 Vote 1 ·

We are facing the exact same issue too as RuudSuithoff-2329, since today evening. We deleted all components and still we are unable to publish. It worked for a brief while (publishing successful) when we changed the collaboration to another branch, but the error is back again. Any help in this regard is highly appreciated

0 Votes 0 ·