question

nze123-5975 avatar image
0 Votes"
nze123-5975 asked BakerKong-MSFT commented

Sharepoint : List Filter parameter > "No Schema"

Hello

I cannot seem to get the parameters to work with Filters in Sharepoint.
I am on Sharepoint 365 (microsoftsharepointteamservices: 16.0.0.20802) - the site I am working on was created in Sharepoint2013

What I am trying to do is display a list of links in my pages, where links are filtered from a master links based on a context criteria which is part of the page attributes named "Area"
Links have a "FilterArea" text column, and I need to display all links which "contain" the value defined in the page field.

I created a view for my Links list and added a parameter "ParamArea" in Sharepoint Designer 2013 as follows :
<ParameterBinding Name="ParamArea" Location="QueryString(FilterArea)" DefaultValue=""/>
Then inside Query:
<Where>
<Contains>
<FieldRef Name="FilterArea"/>
<Value Type="Text">{ParamArea}</Value>
</Contains>
</Where>

In my page, I create a Page Field Filter Web part with the corresponding page attribute, then added a web part for the "Links" list and selected the above view
When creating the connection in the links web part , I use "get parameters from" and I get the following message "the consumer web part did not provide schema information" - even though the parameter does exist in the view.
Same issue with a simple Text Filter.

Would you have any idea what is going on or what I am doing wrong ?
Thanks in advance

sharepoint-dev
5 |1600 characters needed characters left characters exceeded

Up to 10 attachments (including images) can be used with a maximum of 3.0 MiB each and 30.0 MiB total.

nze123-5975 avatar image
0 Votes"
nze123-5975 answered

Update :
I just found that, when trying to edit the "LinksByArea.aspx" (page for that same view which I am struggling to connect to a filter webpart), there I can add a text filter web part, which I am able to connect with the "Links" view using the "get parameters from" connection type !!
The text filter works properly and I am able to obtain the desired filtering !!!!
However on the "main" page(s), no way...

I must be missing something...

Any insight would be highly appreciated.

5 |1600 characters needed characters left characters exceeded

Up to 10 attachments (including images) can be used with a maximum of 3.0 MiB each and 30.0 MiB total.

BakerKong-MSFT avatar image
0 Votes"
BakerKong-MSFT answered BakerKong-MSFT commented

Hi @nze123-5975,

Just now have a test with this Page Field Filter Web part and it works fine here. You need to add parameter/query schema in the "main" page(s), not the view page.

Test steps:

1, Prepare List

53571-image.png

2, Create a test webpart page and insert the list webpart and Page Field Filter Web part

53533-image.png

3, Edit the test web part page in SPD

53534-image.png

Result:

53487-image.png
53556-test.gif

Best Regards,
Baker Kong


If an Answer is helpful, please click "Accept Answer" and upvote it.
Note: Please follow the steps in our documentation to enable e-mail notifications if you want to receive the related email notification for this thread.


image.png (17.9 KiB)
image.png (40.0 KiB)
image.png (55.8 KiB)
image.png (33.9 KiB)
test.gif (1019.9 KiB)
· 1
5 |1600 characters needed characters left characters exceeded

Up to 10 attachments (including images) can be used with a maximum of 3.0 MiB each and 30.0 MiB total.

Hi @nze123-5975,

Regarding this issue, do you have any other questions? And if the above info is helpful to this issue, Can you accept it as an answer?

Thanks
Baker Kong

0 Votes 0 ·