Issue installing March 2021 Exchange Server Security Update on Exchange server 2016 KB5000871

Bas Kleian 21 Reputation points
2021-03-04T10:01:19.133+00:00

Hi After installing the Security update for CU19 (KB5000871) we are getting an error in our Admin portal, after logging in we see the following ECP error in the webportal; “Could not load file or assembly ‘Microsoft.Exchange.Common, Version=15.0.0.0 …”thumbnail image 2 of blog post titled As suggested in https://www.msnoob.com/exchange-ecp-and-owa-error-after-update.html We tried the following things - Change the value in the BinSearchFolders - Checking the Web.Config files for OWA and ECP When we change the value in he BinSearchFolders it does show some content after logging in but the format of the Admin portal is lost. As far as i can see our installation is default apart of the location of the Exchange installation (on D:) Is there anyone who knows how to resolve this? Thanks in advanced, regards Bas

Windows Server 2016
Windows Server 2016
A Microsoft server operating system that supports enterprise-level management updated to data storage.
2,430 questions
Windows Server
Windows Server
A family of Microsoft server operating systems that support enterprise-level management, data storage, applications, and communications.
12,602 questions
Exchange Server Management
Exchange Server Management
Exchange Server: A family of Microsoft client/server messaging and collaboration software.Management: The act or process of organizing, handling, directing or controlling something.
7,500 questions
0 comments No comments
{count} votes

Accepted answer
  1. Kael Yao-MSFT 37,676 Reputation points Microsoft Vendor
    2021-03-05T02:44:59.983+00:00

    Hi, @Bas Kleian

    Did you install the update by double-clicking the update file(run it not as administrator)?
    If so, it may be the known issue introduced in the link:
    Description of the security update for Microsoft Exchange Server 2019, 2016, and 2013: March 2, 2021 (KB5000871)
    74548-61.png

    Besides editing the values in BinSearchFolders, have you run the UpdateCas.ps1 script under the "\Exchange Server\V15\bin" folder?


    If the response is helpful, please click "Accept Answer" and upvote it.
    Note: Please follow the steps in our documentation to enable e-mail notifications if you want to receive the related email notification for this thread.


0 additional answers

Sort by: Most helpful