question

Afroze avatar image
2 Votes"
Afroze asked MuraliDulam-5364 commented

Azure Portal Unable to view Resources/Resource Groups

So I am going through the learning paths on working with Azure. I have been using the provided Sandbox option and it has been working fine for the past few weeks.
However, today I started up a sandbox and it seems to be working fine on the CLI present in the Learning Path itself.
However, when I open up the Microsoft Learn Subscription + Directory on the portal (Microsoft Learn Sandbox: learn.docs.microsoft.com), no resources, or resource groups are visible.
If I create a resource from the portal, it gets successfully deployed but clicking on "Go to Resource" does not show the resource.

In both cases, I am getting the error:

An error occured when trying to fetch resources. Additional details from the underlying API that might be helpful: Please provide below info when asking for support: timestamp = <timestamp>, correlationId =<guid> (Code: AccessDenied) Access is denied to the requested resource. The user might not have enough permission. (Code: AccessDenied)

Does anyone know why this happens or how I can get it to work.
I have tried it with multiple exercises now but it does not seem to want to work.

8786-error1.jpg


8714-error2.jpg


azure-active-directory
error1.jpg (189.1 KiB)
error2.jpg (197.3 KiB)
· 1
5 |1600 characters needed characters left characters exceeded

Up to 10 attachments (including images) can be used with a maximum of 3.0 MiB each and 30.0 MiB total.

Also I have tried with IAM Owner permissions to terraform Service principle (SPN)

0 Votes 0 ·
JamesTran-MSFT avatar image
1 Vote"
JamesTran-MSFT answered JamesTran-MSFT commented

Hi @Afroze,

Based off your screenshot, this looks like a permissions issue when it comes to using the MS Learn Sandbox. I was able to look into this a little further and will post my findings below.


Findings:

1.Since this looks like an authorization issue, have you tried signing in through a new, private browser window? If that still doesn't fix the issue, try clearing your browser's cache/cookies, or log in with an incognito window.

  • You can review more at Troubleshooting MS Learn Known issues. Additionally, at the bottom of that link you can also report feedback regarding the product or functionality.

  • Please note that due to the impact of the global health pandemic, Azure resources are being prioritized towards health and safety organizations. You may experience some issues when you deploy resources used in the exercises. Please try again or choose a different region.


2.If restarting your session/browser doesn't resolve your issue, you can always add the IAM permissions to your subscription (if you are the owner of that sub).

Additional Links:

· 1
5 |1600 characters needed characters left characters exceeded

Up to 10 attachments (including images) can be used with a maximum of 3.0 MiB each and 30.0 MiB total.

Hi @Afroze

I just wanted to check in and see if this helped answer your question or if you have any other questions.


Thank you for your time.


Please do not forget to "Accept the answer", whenever the information provided helps you. This will help others in the community.

0 Votes 0 ·
luigigirardi avatar image
0 Votes"
luigigirardi answered

Hi,
I have same problem for other exercise in MS Learn.
I have open a case
https://trainingsupport.microsoft.com/it-it/mcp/forum/mcp_courses-mcp_contentissue/azure-microsoft-learn-subscription/9b37d4c5-bb26-44ba-b64f-c497f76da3f2?messageId=a3963ed2-3709-4aac-86bd-3650b92aef15
redirect in these area. I can't obtain a subscription to solve exercise so I need your help. Thanks

11612-azurecoursesubscription.jpg



5 |1600 characters needed characters left characters exceeded

Up to 10 attachments (including images) can be used with a maximum of 3.0 MiB each and 30.0 MiB total.

ManuPhilip avatar image
0 Votes"
ManuPhilip answered

Hi,
Run Get-AzResourceGroup and check your subscription ID for the resource group. Something like below.

11588-annotation-2020-07-08-120736.png

Restart the session with Connect-AzAccount -SubscriptionId "your sub id"




Please mark as "Accept the answer" if the above steps helps you. Others with similar issues can also follow the solution as per your suggestion

Regards,

Manu


5 |1600 characters needed characters left characters exceeded

Up to 10 attachments (including images) can be used with a maximum of 3.0 MiB each and 30.0 MiB total.

luigigirardi avatar image
0 Votes"
luigigirardi answered ManuPhilip commented

Hi,
thanks for your reply. I should have the free MS Learn subscription available ...

LG11613-azurecoursesubscriptionerr.jpg



· 1
5 |1600 characters needed characters left characters exceeded

Up to 10 attachments (including images) can be used with a maximum of 3.0 MiB each and 30.0 MiB total.

Could you please try Connect-AzAccount -SubscriptionId "your sub id" at first?
Also try Get-AzResourceGroup -Name "your groupname"

Thanks,
Manu

0 Votes 0 ·
ahmedphiri-7129 avatar image
0 Votes"
ahmedphiri-7129 answered

I just went to settings and cleared cache and it worked perfectly

5 |1600 characters needed characters left characters exceeded

Up to 10 attachments (including images) can be used with a maximum of 3.0 MiB each and 30.0 MiB total.