waagent not deprovisioning. Why?

Javy26 141 Reputation points
2021-03-13T17:46:47.657+00:00

When running the "sudo waagent –force -deprovision" it keeps finishing with the below messages:

Traceback (most recent call last):
File "/usr/sbin/waagent", line 33, in <module>
sys.exit(load_entry_point('WALinuxAgent==2.2.47', 'console_scripts', 'waagent')())
File "/usr/sbin/waagent", line 25, in importlib_load_entry_point
return next(matches).load()
File "/usr/lib/python3.9/importlib/metadata.py", line 77, in load
module = import_module(match.group('module'))
File "/usr/lib/python3.9/importlib/init.py", line 127, in import_module
return _bootstrap._gcd_import(name[level:], package, level)
File "<frozen importlib._bootstrap>", line 1030, in _gcd_import
File "<frozen importlib._bootstrap>", line 1007, in _find_and_load
File "<frozen importlib._bootstrap>", line 986, in _find_and_load_unlocked
File "<frozen importlib._bootstrap>", line 680, in _load_unlocked
File "<frozen importlib._bootstrap_external>", line 790, in exec_module
File "<frozen importlib._bootstrap>", line 228, in _call_with_frames_removed
File "/usr/lib/python3/dist-packages/azurelinuxagent/agent.py", line 34, in <module>
import azurelinuxagent.common.event as event
File "/usr/lib/python3/dist-packages/azurelinuxagent/common/event.py", line 632, in <module>
event_logger = EventLogger()
File "/usr/lib/python3/dist-packages/azurelinuxagent/common/event.py", line 304, in init
osutil = get_osutil()
File "/usr/lib/python3/dist-packages/azurelinuxagent/common/osutil/factory.py", line 50, in get_osutil
return _get_osutil(distro_name, distro_code_name, distro_version, distro_full_name)
File "/usr/lib/python3/dist-packages/azurelinuxagent/common/osutil/factory.py", line 79, in _get_osutil
return DebianOSBaseUtil()
NameError: name 'DebianOSBaseUtil' is not defined

Azure Virtual Machines
Azure Virtual Machines
An Azure service that is used to provision Windows and Linux virtual machines.
4,600 questions
{count} votes