question

SHAREPOINTER avatar image
0 Votes"
SHAREPOINTER asked EchoDu-MSFT commented

Patches will not install - PSCONFIGui.exe failing

Hi,

I have been looking at an issue on a farm that I have not worked on before related to patching failing...

If I run the SharePoint config wizard it errors multiple times...saying missing items - 60 of them.

If I download a security update and do a manual install then I get this error: "An error occurred during detection"

Not one patch will install - they all fail when installed manually even when freshly download so not corrupt or anything basic.

Logs do not shout a solution...

Any ideas/tips please?

office-sharepoint-server-administration
· 5
5 |1600 characters needed characters left characters exceeded

Up to 10 attachments (including images) can be used with a maximum of 3.0 MiB each and 30.0 MiB total.

Please provide the version of SharePoint you're working with, the last patch you deployed, and the patch you're attempting to deploy.

0 Votes 0 ·

Good day Sir,

2013 is the version.

I ran a bit of PowerShell and the build = 15.0.4797.1000

I have only worked on this farm for a couple of days and have not been able to install any patches...so there is no last patch I deployed.

Attempting to install the Dutch Language Pack.

Thank you for your assistance.

@trevorseward

0 Votes 0 ·

Make sure Service Pack 1 is deployed along with the Dutch SP1 LP. Run the Config Wizard to complete the update. Then attempt to deploy the March 2021 Cumulative Update.

You can check for SP1 in the Control Panel -> Add/Remove Programs.

0 Votes 0 ·

Hi @SHAREPOINTER ,

Would you tell me whether your issue has been resolved or have any update?
I am looking forward to your reply.

Have a nice day!

0 Votes 0 ·

Hi @SHAREPOINTER ,

Can you tell me whether your issue has been resolved or have any update?

I am looking forward to your reply.

0 Votes 0 ·
SHAREPOINTER avatar image
0 Votes"
SHAREPOINTER answered

Ok I'll try that tomorrow - thanks!

5 |1600 characters needed characters left characters exceeded

Up to 10 attachments (including images) can be used with a maximum of 3.0 MiB each and 30.0 MiB total.

EchoDu-MSFT avatar image
0 Votes"
EchoDu-MSFT answered

Hello @steve howlett ,

Please ensure that SharePoint Server 2013 Service Pack 1 and SharePoint Server 2013 Language Pack Service Pack are deployed in the environment

Then, run the SharePoint Products Configuration Wizard as an admin to ensure that the update is complete.

Finally, please install the March 2021 Cumulative Update (KB4493237)

Thanks,
Echo Du
====================
If an Answer is helpful, please click "Accept Answer" and upvote it.
Note: Please follow the steps in our documentation to enable e-mail notifications if you want to receive the related email notification for this thread.




5 |1600 characters needed characters left characters exceeded

Up to 10 attachments (including images) can be used with a maximum of 3.0 MiB each and 30.0 MiB total.

SHAREPOINTER avatar image
0 Votes"
SHAREPOINTER answered EchoDu-MSFT edited

Hi,

Just tried installing SP1 - the error raised after only a few seconds was: "An error occurred while running detection"

This was run from web server from desktop using run as admin - my account is local admin...

I get same result on all server in farm...

Same error if i run from c:\

Any tips/ideas - I have looked in the sharepoint logs and event viewer - nothing is jumping out...

Are there amy nifty diagnostic tools i can download and run?

One log file i looked in yesterday had more than 250,000 lines in - what would be the best tool in your opinion to really get down into the details of why this is failing?

Monitor sharepoint log with ulsviewer while running install perhaps or can you suggest a better idea to investigate please?

@trevorseward





· 1
5 |1600 characters needed characters left characters exceeded

Up to 10 attachments (including images) can be used with a maximum of 3.0 MiB each and 30.0 MiB total.

Hi @SHAREPOINTER ,

The first thing you are going to want to do is find the Log file. The easiest way to do this is while logged in with the account you were running the install on open Windows Explorer and navigate to %temp%.

You could install ULSViewer.exe to view log.

Thanks,
Echo Du
===================
You can directly click “Comment” option under “My Answered” to put forward your opinions and thoughts about solution that I propose.




0 Votes 0 ·