question

net1994-7989 avatar image
0 Votes"
net1994-7989 asked LuDaiMSFT-0289 commented

Intune Polices Not Applying or Updating

Hello all,

We have recently starting AutoPilot testing. When a system is provisioned for AP, after it completes it has all of our apps from Intune, yet some of our Intune configuration profiles don’t seem to be taking effect. Another, if not bigger problem, is after making changes to our profiles we don’t see the changes on the PC even after waiting a day. The profile is assigned to a device group (with our test PC) and is enabled. The signed in users have a valid Intune license. We are not installing the company portal app.

We have on prem Config Manager system and co-managed with Intune. Our AP systems are Azure AD only and not joined to the domain. In Config Mgr, we have workloads set to Intune Pilot and our pcs are in the collections for Compliance Polices, Device Configuration, Endpoint Protection, Resource Access Policies and Windows Update polices.

It seems like once the config mgr client has completed updating, profiles stop being applied or updated from Intune.

Any thoughts or things to check? Greatly appreciate the help as we are still a bit green on this tech.

mem-intune-generalmem-intune-device-configurationsmem-autopilot
5 |1600 characters needed characters left characters exceeded

Up to 10 attachments (including images) can be used with a maximum of 3.0 MiB each and 30.0 MiB total.

Jason-MSFT avatar image
0 Votes"
Jason-MSFT answered

Have you reviewed the MDM diagnostic logs and the event viewer? See https://docs.microsoft.com/en-us/windows/client-management/mdm/diagnose-mdm-failures-in-windows-10

Have you used the built-in Intune troubleshooting tools? See https://docs.microsoft.com/en-us/troubleshoot/mem/intune/troubleshoot-policies-in-microsoft-intune

5 |1600 characters needed characters left characters exceeded

Up to 10 attachments (including images) can be used with a maximum of 3.0 MiB each and 30.0 MiB total.

LuDaiMSFT-0289 avatar image
0 Votes"
LuDaiMSFT-0289 answered LuDaiMSFT-0289 commented

@net1994-7989 Thanks for posting in our Q&A.

To clarify this issue, we appreciate your help to collect some information:
1.Please show the screen shot of the device and intune workload.
Note: Please overwrite private information
84783-image.png

2.Did you install the Config Manager client in the affected device?

If there is anything update, feel free to let us know.


If the response is helpful, please click "Accept Answer" and upvote it.
Note: Please follow the steps in our documentation to enable e-mail notifications if you want to receive the related email notification for this thread.



image.png (94.5 KiB)
· 1
5 |1600 characters needed characters left characters exceeded

Up to 10 attachments (including images) can be used with a maximum of 3.0 MiB each and 30.0 MiB total.

@net1994-7989 I am currently standing by for further update from you and would like to know how things are going. If you have any questions or concerns on the recent information I've provided you, please don't hesitate to let me know.

0 Votes 0 ·