question

StianGulbrandsen7374 avatar image
0 Votes"
StianGulbrandsen7374 asked StianGulbrandsen7374 commented

Available software shows as installed in Software Center, but is not

Hi! I am currently running SCCM 2010 Hotfix Rollup (KB4600089), and i just started experiencing something new.

I have a colllection which i have an available application advertised to. I usually just add a computer to the collection and then the user can find the software and install it by themselves after a few minutes. I havent changed anything on the application or the deployment, but what happens now is that the application just ends up showing as installed in Software Center. It never shows up under Programs for the user to install, and even though it shows as installed, it is not.

I have checked around a little, but i havent found anything that points me in the right direction yet. I thought it might be related to the detection method, so i tried with a different detection method but that didnt change anything.

A nudge in a(ny) direction would be much appreciated here :-)



mem-cm-general
5 |1600 characters needed characters left characters exceeded

Up to 10 attachments (including images) can be used with a maximum of 3.0 MiB each and 30.0 MiB total.

1 Answer

yannara avatar image
2 Votes"
yannara answered StianGulbrandsen7374 commented

Probably it is about the detection method you set in Application. Consider, that the MSI product code is not always reliable, file with version is better I think.

Also see what happends in Appenforce and Appdetect log files.

· 1
5 |1600 characters needed characters left characters exceeded

Up to 10 attachments (including images) can be used with a maximum of 3.0 MiB each and 30.0 MiB total.

Hi! I did a retake on the detection rule, and yes that seems to have solved it. Thanks yannara!

1 Vote 1 ·