question

elisorow-6970 avatar image
0 Votes"
elisorow-6970 asked AllenLiu-MSFT edited

configuration manager alerts notification issue

Hello All,

i'm using CM 2010 everything was working fine until 10 days.
email alerts notification are not sent.

test smtp is OK
and report by email is OK too but it s using sql (same smtp server)
nothing in mail server log i checked everywhere.

alerts are simply not working no more.
it's really strange because nothing has been modified on the server or on CM.

any idea ?

i will appreciate some help with this issue please
thanks for your time
KR

Eli

mem-cm-general
5 |1600 characters needed characters left characters exceeded

Up to 10 attachments (including images) can be used with a maximum of 3.0 MiB each and 30.0 MiB total.

ErshovIS avatar image
0 Votes"
ErshovIS answered

Please check NotiCtrl.log for any related errors

5 |1600 characters needed characters left characters exceeded

Up to 10 attachments (including images) can be used with a maximum of 3.0 MiB each and 30.0 MiB total.

AllenLiu-MSFT avatar image
0 Votes"
AllenLiu-MSFT answered AllenLiu-MSFT commented

Hi, @elisorow-6970
Thank you for posting in Microsoft Q&A forum.

Someone has the similar issue and fixed it by changing alert account and using account which used for configuration SCCM in start then after restart everything became normal. You may check if your issue is related to the account.
Here is the link:
https://social.technet.microsoft.com/Forums/en-US/d0f2e80b-5adf-49f8-b531-80910efb85f3/sccm-email-alert-not-working?forum=ConfigMgrCBGeneral


If the answer is helpful, please click "Accept Answer" and kindly upvote it. If you have extra questions about this answer, please click "Comment".
Note: Please follow the steps in our documentation to enable e-mail notifications if you want to receive the related email notification for this thread.




· 1
5 |1600 characters needed characters left characters exceeded

Up to 10 attachments (including images) can be used with a maximum of 3.0 MiB each and 30.0 MiB total.

It seems there is no update for a couple of days. May we know the current status of the problem?

0 Votes 0 ·
elisorow-6970 avatar image
0 Votes"
elisorow-6970 answered

Hi,

i had already see this post.
an other account or even an other server doesn't change the pb.

i noticed that alert stat is not more modified that's why email are not sent.
if i disable and enable an alert, the email is immediatly sent
so the problem is why stat alert is not modified for active alerts

![141286-captureccm.jpg][1]

thanks all
[1]: /answers/storage/attachments/141286-captureccm.jpg


captureccm.jpg (45.1 KiB)
5 |1600 characters needed characters left characters exceeded

Up to 10 attachments (including images) can be used with a maximum of 3.0 MiB each and 30.0 MiB total.

AllenLiu-MSFT avatar image
0 Votes"
AllenLiu-MSFT answered

Hi, @elisorow-6970

Do you mean why the Alert State Modified time not change?
141629-1.jpg

The time only change when we enable or disable the alert.
The email will sent when the severity changed.



1.jpg (16.3 KiB)
5 |1600 characters needed characters left characters exceeded

Up to 10 attachments (including images) can be used with a maximum of 3.0 MiB each and 30.0 MiB total.

elisorow-6970 avatar image
0 Votes"
elisorow-6970 answered AllenLiu-MSFT edited

hi

disable and enable an alert trigger an email sending --> email works

when the severity change no email is sending. i change all the warning and select raise an alert below 100% -->> no mail was sent
create an new alert -->> alert is critic and active --> no email sent
i don't know why since 3 weeks it doesn't work no more

thanks again for your help
Eli

· 1
5 |1600 characters needed characters left characters exceeded

Up to 10 attachments (including images) can be used with a maximum of 3.0 MiB each and 30.0 MiB total.

Have we tried to recreate the subscription to see if it helps?

0 Votes 0 ·