question

RogerCaressCarpet-7502 avatar image
0 Votes"
RogerCaressCarpet-7502 asked ryanchill answered

Mail Notifications issue - notifications Design being messed-up after setup on Azure

Hello, I am using Fluent Forms in my WordPress website made using Divi Theme. www.caresscarpet.com

On the settings of Fluent forms I set Notifications for Admin and Users BUT I was getting Only the Admin notifications after someone fills up the form on my website. So The User was not getting any notifications.

So I activate FluentSMTP which led me to Set up the connection with Microsoft Azure. since my email provider is Outlook 365/GoDaddy.

After I set up the connection with Azure I am actually getting Now Both notifications emails (Admin / Users) after a User fill-up the forms through my website. BUT...

THE PROBLEM:

Is that after I activated the connection with Azure the notifications Design was messed-up.

I already checked the HTML and looks fine, Also I did the test without any design or HTML and still messed-up

Hope someone can help to figure this out and fix it.

Thank you in advance

146267-azura-issue3.jpg




azure-webapps
azura-issue3.jpg (492.7 KiB)
· 2
5 |1600 characters needed characters left characters exceeded

Up to 10 attachments (including images) can be used with a maximum of 3.0 MiB each and 30.0 MiB total.

I'm not familiar with the FluentSMTP plugin @RogerCaressCarpet-7502. Could you elaborate further on the steps you did to configure it to use Azure? It almost seems like something is missing from the markup.

0 Votes 0 ·

Here are some screenshots of the steps I did to Set Azure with FluentSMTP plugin / Fluent forms
And this is a link of the guide that I followed for installations
https://fluentsmtp.com/docs/setup-outlook-with-fluentsmtp

I really hope you can help solving this issue

Thank you so much in advance.


146911-1.jpg


146767-2.jpg


146903-3.jpg


146904-4.jpg


146905-5.jpg


146768-6.jpg


0 Votes 0 ·
1.jpg (348.1 KiB)
2.jpg (410.7 KiB)
3.jpg (305.2 KiB)
4.jpg (183.9 KiB)
5.jpg (170.2 KiB)
6.jpg (492.7 KiB)

1 Answer

ryanchill avatar image
0 Votes"
ryanchill answered

Thanks for the additional info @RogerCaressCarpet-7502. Luckily, FluentSMTP is open source, and it uses the graph API to send email messages as MIME. I couldn't pinpoint exactly where the body is being constructed based on the tokens e.g. {all_data}, {embed_post.permalink}. But my thought is that something is being corrupted when it encodes your message, as this provider was added 3 months ago. However, it does log processed messages to a table. I would inspect this table; it's on their FAQ but they don't explicitly say where to look. You can compare the body of the message from logs to what was sent message using the graph explorer. If the bodies match, then issue is with the plugin-in, perhaps the content header is being applied correctly or message isn't properly encoded. If that's the case, then you can file a new issue with them.


5 |1600 characters needed characters left characters exceeded

Up to 10 attachments (including images) can be used with a maximum of 3.0 MiB each and 30.0 MiB total.