SCOM 2019 installation failure/issues

Yao Zhang 1 Reputation point
2022-03-16T05:15:19.407+00:00

Thanks in advance if someone can help me here.

My SCOM environment is like below,

  • 3 MS servers with roles of Management Server, Operations Console, and Web Console.
  • 1 dedicated Operation DB server
  • 1 dedicated Data Warehouse server

Kevin's document: https://kevinholman.com/2019/03/14/scom-2019-quickstart-deployment-guide/
By following Kevin Holman's document I have installed SCOM 2019 and upgrade UR3 in my environment, I can see the 3 MS servers shown in SCOM console - Administration - Operations Manager Products. But I cannot see my Operation DB server and Data Warehouse server there.

Besides, I have installed SCOM 2019 agent on a server and a PC which need to be monitored, but they cannot be shown in SCOM console. (No information at all)

Please kindly help where can I troubleshoot for the problem? Thanks.

Windows Server
Windows Server
A family of Microsoft server operating systems that support enterprise-level management, data storage, applications, and communications.
12,261 questions
0 comments No comments
{count} votes

1 answer

Sort by: Most helpful
  1. Limitless Technology 39,416 Reputation points
    2022-03-22T15:02:12.063+00:00

    Hi @Yao Zhang

    You might need to dig into your log to find out more before jumping to the troubleshooting. Some general troubleshooting steps are listed below try each one and check if they are helpful to resolve the issue.

    -If you have enforced TLS 1.2 in your environment, follow the guide below for implementing TLS 1.2 for SCOM.
    How to implement Transport Layer Security 1.2
    https://learn.microsoft.com/en-us/system-center/scom/plan-security-tls12-config?view=sc-om-2019

    -Make sure you are a local administrator on the servers.
    -Make sure you have sysadmin privileges on the SQL Server.
    -Try Disabling AV and Windows Firewall.
    -Create a new SCOM action account and install it and check there.
    -If the account you are using is a member of the protected user's group in the active directory remove the membership and start the install process again.

    Hope this resolves your Query!!

    --
    --If the reply is helpful, please Upvote and Accept it as an answer–

    0 comments No comments