question

DanielLonghi-4241 avatar image
0 Votes"
DanielLonghi-4241 asked SadiqhAhmed-MSFT edited

Site recovery para servidores fisicos

Bom dia,
É possivel configurar o Azure Site Recovery para servidores físicos?
Para Maquinas Virtuais do Hyper-V eu consegui sem problemas, mas precisaria ter como "backup", um servidor físico e não encontro a opção.

Buscando informação aparece tutoriais antigos, com opções que nao constam mais no portal do Azure.

azure-site-recovery
5 |1600 characters needed characters left characters exceeded

Up to 10 attachments (including images) can be used with a maximum of 3.0 MiB each and 30.0 MiB total.

AndreasBaumgarten avatar image
0 Votes"
AndreasBaumgarten answered DanielLonghi-4241 commented

Hi anonymous user ,

maybe these links are helpful:
https://docs.microsoft.com/en-us/azure/site-recovery/physical-azure-disaster-recovery
https://docs.microsoft.com/en-us/azure/site-recovery/vmware-physical-mobility-service-overview


(If the reply was helpful please don't forget to upvote and/or accept as answer, thank you)

Regards
Andreas Baumgarten

· 3
5 |1600 characters needed characters left characters exceeded

Up to 10 attachments (including images) can be used with a maximum of 3.0 MiB each and 30.0 MiB total.

Bom dia @AndreasBaumgarten .

Obrigado pela resposta.
Mas é justamente essa opção que não encontro no portal:

To Azure > Not virtualized/Other.

Quando configuro o Recovery Protection ele nao me mostra essa opção

0 Votes 0 ·

Hi anonymous user ,

could you please provide a screenshot of the page in the portal you are referring to.


(If the reply was helpful please don't forget to upvote and/or accept as answer, thank you)

Regards
Andreas Baumgarten

0 Votes 0 ·

Boa tarde Andreas. Eu consegui achar o programa correto que devo instalar no servidor. Estava usando um "client" errado. Porém, ao tentar instalar o correto (Microsoft Azure Site Recovery Unified Setup), esta me ocorrendo esse erro: ![196176-image.png][1] [1]: /answers/storage/attachments/196176-image.png Eu ja alterei, no painel de controle, todas as opções para Ingles ou United States. Mas o mesmo problema continua.

0 Votes 0 ·
AndreasBaumgarten avatar image
0 Votes"
AndreasBaumgarten answered DanielLonghi-4241 commented

Hi anonymous user ,

which operating system are you running?

Please try Control Panel -> Region -> Tab Administrative -> Language for non-Unicode programs -> Change system Locale -> Select English (United States)

Restart the computer and try again.

196282-2022-04-25-19-08-49.png



(If the reply was helpful please don't forget to upvote and/or accept as answer, thank you)

Regards
Andreas Baumgarten



· 3
5 |1600 characters needed characters left characters exceeded

Up to 10 attachments (including images) can be used with a maximum of 3.0 MiB each and 30.0 MiB total.

Eu já fiz exatamente isso. ![196199-image.png][1] [1]: /answers/storage/attachments/196199-image.png Servidor tambem ja foi reiniciado.... o problema continua.

0 Votes 0 ·

Hi anonymous user ,

could you please open a PowerShell and run the following command: Get-WinSystemLocale

The output should look like this:

 LCID             Name             DisplayName
 ----             ----             -----------
 1033             en-US            English (United States)

If it's not showing en-us please open a PowerShell with Run as Administrator an run Set-WinSystemLocale -SystemLocale en-us. Restart the computer and run Get-WinSystemLocale again.


(If the reply was helpful please don't forget to upvote and/or accept as answer, thank you)

Regards
Andreas Baumgarten



0 Votes 0 ·

Segue: ![196311-image.png][1] [1]: /answers/storage/attachments/196311-image.png Não entendo porque nao funciona. Esta tudo dentro dos requisitos.

0 Votes 0 ·
AndreasBaumgarten avatar image
0 Votes"
AndreasBaumgarten answered DanielLonghi-4241 commented

Hi anonymous user ,

please take a look here: https://github.com/MicrosoftDocs/azure-docs/issues/68964

196381-image.png

It sounds like changing the system local doesn't work properly for running the setup.

Please try to install a computer using the system-local en-us from the beginning. I hope that the Microsoft Azure Site Recovery Unified Setup will then run on this machine.


(If the reply was helpful please don't forget to upvote and/or accept as answer, thank you)

Regards
Andreas Baumgarten


image.png (44.5 KiB)
· 1
5 |1600 characters needed characters left characters exceeded

Up to 10 attachments (including images) can be used with a maximum of 3.0 MiB each and 30.0 MiB total.

obrigado @AndreasBaumgarten .
Infelizmente a reinstalação desse servidor, neste momento, não é possível.
Acredito que não há entao, outra solução para esse caso.

Vou repassar a informação ao cliente interessado, mas devido a ele certamente irá buscar outra solução.

0 Votes 0 ·