question

JoelRSmith-5564 avatar image
0 Votes"
JoelRSmith-5564 asked JimmyYang-MSFT commented

Skype for Business Server 2015: External S4B devices lose audio when calling internal users, other direction fine

Our environment is S4B 2015 Standard Edition with an Edge server. Our problem is that when an external S4B device (IP Phone, smartphone, etc) tries to make a call to an internal extension, the call will initially connect and have audio both ways but then after a few seconds (I believe this is after ICE engages) the audio will be only one way. The other direction is fine, meaning if I dial the users extension and he answers it externally on his smartphone or IP Phone, everything is fine. Calling PSTN users is fine in any direction.

We seemed to have this issue occasionally if the Edge server was rebooted after the main S4B server, but now it's happening all the time.

Where should I be trying to troubleshoot this issue? I have wireshark on the main & edge server.

TIA!

office-skype-business-server-enterprise-voiceoffice-skype-business-server-edge-servers
· 2
5 |1600 characters needed characters left characters exceeded

Up to 10 attachments (including images) can be used with a maximum of 3.0 MiB each and 30.0 MiB total.

Hi @JoelRSmith-5564

Can we understand that this issue only happened when the external users call to you?

If you call the external user, can this issue be reproduced?

To get more information about it, could you check if there is any error message from the event viewer on edge server?

0 Votes 0 ·

@JoelRSmith-5564

It has been a while, how is everything going?
If you have any update about this issue, please feel free to post back.

0 Votes 0 ·

0 Answers