Hogia satsar stort på transformation till molnteknik med Microsoft

Patrik Kekonius på Hogia introducerade Jonas Persson från Microsoft.

Med ett stort event firade företaget Hogia 35 år tillsammans med inbjudna användare. Hogia och Microsoft har en lång historia tillsammans och Microsofts vd Jonas Persson flög in för att gratulera och inspirera inför framtiden.

– Att Hogia nu firar 35-årsjubileum är imponerande i en värld som förändras snabbt och ett gott betyg till ledningen. Hogia var kunder till Microsoft redan innan vi hade ett kontor i Sverige! Att de var en av de första kunderna är roligt men ännu roligare är att vi än idag är med Hogia och bidrar till deras utveckling, säger Jonas Persson, vd på Microsoft Sverige.

Hogia utvecklar programvaror inom ekonomi, personalhantering och transport och överlag efterfrågar deras kunder molnbaserade tjänster där ansvaret för lagring, programuppdateringar och underhåll flyttas till Hogia.

– För oss som leverantör innebär det stora teknikfördelar. Vi har en central drift och utvecklingsmiljö för alla våra produkter, vilket ger ökad effektivitet och säkerhet, säger Markus Hogsved, verksamhetsansvarig för Hogia Infrastructure Products.

Nu satsar Hogia en halv miljard på att utveckla tekniken för sin molnplattform och samarbetet med Microsoft fördjupas återigen, främst i frågor som berör lagring och säkerhet.

– Samarbetet med Microsoft har gjort att vi genom åren alltid har kunnat säkerställa en hög kvalitet i vårt produktutbud trots den snabba teknikutvecklingen, säger Bert-Inge Hogsved, grundare och vd för Hogia.

Läs mer om samarbetet mellan Hogia och Microsoft ?här.