Делите путем


Извршавање упита и анализирање постепених исправки

Microsoft Dataverse подаци се могу непрестано мењати кроз креирање, ажурирање и брисање трансакција. Synapse Link за Dataverse обезбеђује инкременталне фасцикле које вам помажу да извршите упит и анализирате инкременталне исправке у Dataverse податке током временског интервала који је навео корисник. Организације са великим скуповима података могу да анализирају инкременталне податке о ажурирању и:

 • Отпустите бајате и стагнирајуће податке да бисте уштедели трошкове складиштења података. 
 • Праћење промена података током временског периода који је навео корисник.

Приликом креирања Azure Synapse Link for Dataverse функције постепеног ажурирања можете да омогућите креирање низа фасцикли са временским ограничењем које садрже само промене Dataverse података до којих је дошло током временског интервала који је навео корисник. У свакој фасцикли временске ознаке, свака извезена табела се складишти у засебној фасцикли DataverseTableName.

Важно

Временска ознака и фасцикле табеле се креирају само када постоји ажурирање података током временског интервала који је навео корисник.

Ова функција ће се применити на све изабране табеле у услузи Azure Synapse Link for Dataverse и подразумевано ће свим изабраним табелама бити додељен режим само за додељивање помоћу инкременталних исправки.

Ова функција не може бити омогућена помоћу опције:Повежи се са радним Azure Synapse простором. За клијенте који захтевају Azure Synapse приступ аналитици, следите ово упутство да бисте подесили везу: Креирајте радни Azure Synapse Link for Dataverse Azure Synapse простор

Ова функција је дизајнирана да ради са Азуре фабриком података или цевоводом синапсе да би копирала Azure Data Lake Storage податке из gen2 у Азуре СQЛ базу података. Више информација:Копирање Dataverse података у Азуре СQЛ

Предуслови

Azure Synapse Link for Dataverse. Овај водич претпоставља да сте већ испунили предуслове за креирање Azure Synapse Link. Више информација:Креирање Азуре Azure Synapse Link for Dataverse дата језера

Повезивање услуге Dataverse са Synapse радним простором са омогућеном инкременталном фасциклом

 1. Пријавите се у Power Apps и изаберите окружење.

 2. У левом окну за навигацију изаберите Azure Synapse Link. Ако се ставка не налази у окну бочне табле, изаберите …Више, а затим изаберите ставку коју желите.

 3. На командној траци изаберите  ставку + Нова веза.

 4. Изаберите Претплату, Групу ресурса и Налог за складиштење. заберите Следеће. 

 5. Додајте табеле које желите да извезете, а затим изаберите Напредно. 

 6. Укључите опцију Прикажи напредне поставке конфигурације и Омогући структуру фасцикли за инкрементално ажурирање.

 7. Унесите временски интервал (у минутима) колико често би требало да се снимају инкременталне исправке, а затим изаберите Сачувај. 

  Додавање поставки табеле

Напомена

Минимални временски интервал је 15 минута. То значи да ће се фасцикла са инкременталним ажурирањем креирати сваких 15 минута и садржати промене до којих је дошло у том временском интервалу. Ова поставка се такође може конфигурисати након креирања везе путем управљаних табела

Уверите се да повезивање са Azure Synapse радним Azure Synapse простором на радном простору није пријављено на првој страници инсталације.

Прикажи инкременталну фасциклу у складишту Microsoft Azure Storage

 1. Изаберите жељени Azure Synapse Link, а затим изаберите Иди у Azure језеро података на командној траци.

 2. Изаберите опцију Контејнери у оквиру Складишта података.

 3. Изаберите dataverse-environmentName-organizationUniqueName. Фасцикле инкременталних исправки се именују по временској ознаци креирања ("yyyy-MM-dd'T'HH:mm:ss.SSSz") у UTC времену.

  инкременталне фасцикле у услузи Azure Synapse

Напомена

Због функција механизма поновног покушаја, у временском интервалу који је навео корисник може бити креирана додатна празна фасцикла временске тачке.

Погледајте и

Шта је то Azure Synapse Link for Dataverse?