Делите путем


Дефинисање промена разлога статуса за табелу Предмет или прилагођене табеле

Можете да наведете промене разлога статуса за табелу Инцидент (Предмет) или прилагођену табелу.

Напомена

Иако табела Инцидент (Предмет) није укључена у подразумевано Microsoft Power Apps окружење, користи је Dynamics 365 for Customer Service и дефинисана је у оквиру Common Data Model

Промене разлога статуса су опциони додатни ниво филтерисања како би се дефинисало на шта вредност разлога статуса може да се промени за сваки разлог статуса. Дефинисање ограничене листе важећих опција може да олакша људима одабир следећег разлога статуса за ред када имате велики број комбинација за важеће вредности разлога статуса.

Шта је веза између колона статуса и разлога статуса?

Табеле које имају различите вредности статуса имају две колоне које садрже овај податак:

Име за приказ Опис
Статус Представља стање реда. Обично Активан или Неактиван. Не можете да додате нове опције статуса.
Разлог статуса Представља разлог који је повезан са одређеним статусом. Сваки статус мора да има бар један могућ разлог статуса. Можете да додате додатне опције разлога статуса.

Метаподаци за колону дефинишу које вредности статуса су важеће за дати статус. На пример, за табелу Инцидент (Предмет), подразумевани статус и опције разлога статуса су:

Статус Разлог статуса
Активно
 • У току
 • На чекању
 • Чекање детаља
 • Истраживање
 • Решено
 • Решен проблем
 • Информације су наведене
 • Отказано
 • Отказано
 • Обједињено
 • Уређивање промена разлога статуса

  Можете да промените опције колоне разлога статуса за табелу предмета и подразумеване табеле да бисте дефинисали које друге опције разлога статуса људи могу да одаберу. Једина рестрикција је да свака опција разлога статуса за активан статус мора да допусти бар један пут ка неактивном статусу. У супротном можете да креирате стање где неће бити могуће да решите или поништите предмет.

  Напомена

  Уређивање промене разлога статуса захтева коришћење истраживача решења. Погледајте Креирање и уређивање колона за Dataverse користећи Power Apps истраживач решења за информације о начину уређивања колона.

  Када уређујете колону разлога статуса, дугме Уреди промене разлога статуса се налази у менију.

  Команда „Уређивање промена разлога статуса“.

  Када кликнете на ово дугме, дијалог Промене разлога статуса нуди опцију да бирате Омогући промене разлога статуса. Када је ова опција изабрана, морате да дефинишете које друге вредности разлога статуса су допуштене за сваки разлог статуса. Да бисте уклонили примењено Филтерирање, уклоните избор Омогући промене разлога статуса. Промене које сте дефинисали ће се сачувати али неће бити примењене.

  Снимак екрана испод нуди пример који испуњава следеће захтеве:

  • Предмет се може спојити у било ком тренутку. Нећете моћи да обједињавате предмете ако промена разлога статуса то не дозволи.
  • Активни предмет може да се поништи било кад.
  • Решен или поништен предмет не може поново да се активира.
  • Сви предмети морају да прођу кроз следећа стања: У обради > На чекању > Чекање детаља > Истраживање пре него што се реше. Са овом конфигурацијом, предмет не може да се подеси на ранији статус.

   Напомена

   Ово није добар пример правог посла, али показује како стања или статус може да се ставе на снагу кроз промене разлога статуса.

  Пример промена разлога статуса за предмет.

  Такође погледајте

  Креирање и уређивање колона за Dataverse помоћу Power Apps истраживача решења
  Метаподаци табеле > Статуси табеле
  Дефинишите прелаз модела прилагођених статуса

  Напомена

  Можете ли нам рећи о својим жељеним поставкама језика у документацији? Испуните кратку анкету. (имајте на уму да је ова анкета на енглеском језику)

  Анкета ће трајати око седам минута. Не прикупљају се лични подаци (изјава о приватности).