Делите путем


Креирање и конфигурисање контролних табли интерактивног искуства апликација заснованих на моделу

Представљање интерактивних контролних табли

Контролне табле интерактивног искуства могу да буду свеобухватно радно место за кориснике апликација, као што су представници услуге, да виде информације о обиму посла и предузимају радње. Оне могу потпуно да се конфигуришу, засноване су на безбедносним улогама и пружају информације о обиму посла преко више токова у реалном времену. Корисници интерактивних контролних табли не морају да се крећу кроз апликацију у потрази за одређеним редом; они могу да делују у њој директно из контролне табле.

Типови контролних табли

Постоје две врсте контролних табли интерактивног искуства: за више токова и за један ток. Осим тога, контролне табле за више токова могу да се налазе на матичној страници или да буду специфичне за табелу. Контролне табле специфичне за табелу се конфигуришу у другом делу корисничког интерфејса и делимично су унапред учитане са информацијама о конфигурацији које се односе на табелу.

Контролне табле за више токова

Контролне табле за више токова приказују податке у реалном времену преко више токова података. Не постоји ограничење броја токова које можете да конфигуришете на контролној табли. Подаци у току могу да се заснивају само на једној табели, али сваки ток може да се заснива на другој табели.

Контролне табле за један ток

На контролним таблама специфичним за табелу, сви токови се заснивају на истој табели. Токови података потичу из различитих приказа или редова чекања, као што су Моје активности, Моји предмети или Предмети у реду чекања за банкарство.

Напомена

Овде описани примери користе табелу случајева која је доступна са апликацијом Dynamics 365 Customer Service.

Контролне табле за један ток приказују податке у реалном времену, преко једног тока, засноване на приказу табеле или реда чекања. Плочице су постављене на десној страни контролних табли и увек су приказане. Контролне табле за један ток су обично корисне руковаоцима или менаџерима услуга 2. нивоа који надгледају мањи број предмета, али зато сложенијих или хитнијих.

Графикони на контролним таблама

Контролне табле за више токова и за један ток садрже интерактивне графиконе који пружају одређени број релевантних редова, као што су предмети према приоритету или статусу. Ови графикони, такође, имају функцију визуелних филтера. Визуелни филтери (интерактивни графикони) заснивају се на више табела, а на контролним таблама за један ток табела у току података дефинише табелу визуелног филтера.

Корисници могу да примене додатно Филтерирање помоћу глобалног филтера и филтера временског оквира. Глобални филтер функционише на нивоу колоне у свим графиконима, као и за токове и плочице засноване на табели филтера (сами наводите табелу филтера када конфигуришете визуелне филтере).

Напомена

Интерактивне контролне табле су усклађене са решењем и могу да се извезу и затим увезу у друго окружење као решење. Међутим, редови чекања на којима се заснивају токови и плочице нису усклађени са решењем. Пре увоза решења контролне табле у циљни систем, редови чекања морају ручно да се креирају у циљном систему у делу Подешавања > Управљање услугама > Редови чекања. Када креирате редове чекања, увезите решење контролне табле у циљни систем и уредите токове или плочице који су засновани на редовима чекања да бисте доделили новокреиране редови на одговарајући начин.

Илустрације у овом чланку приказују контролне табле са више токова и једним током са окном заглавља. Испод заглавља видите визуелне филтере и токове. На контролној табли за један ток видите и плочице. За сваки тип контролне табле можете да одаберете неки од распореда који су такође приказани. Заглавље контролне табле садржи следеће контроле и иконе које могу да се изаберу, слева надесно: бирач контролне табле, освежавање, икону визуелног филтера, икону глобалног филтера и филтер временског оквира.

Распореди на контролној табли

Стандардни приказ контролне табле за више токова

При врху контролне табле за више токова видите ред визуелних филтера, а испод њих токове података.

Интерактивна контролна табла за више токова.

Приказ контролне табле за више токова у плочицама

Иста контролна табла само у приказу у плочицама.

Приказ контролне табле за више токова у плочицама.

Распореди контролне табле за више токова

За контролне табле за више токова можете да одаберете неки од четири различита распореда.

Распореди контролне табле за више токова.

Контролна табла за више токова специфична за табелу

Контролна табла специфична за табелу предмета приказана је овде.

Контролна табла отвореног предмета.

Контролна табла за један ток

Контролна табла за један ток садржи ток података са леве стране и визуелне филтере и плочице са десне стране.

Контролна табла за један ток чворишта интерактивних услуга.

Распореди контролне табле за један ток

За контролне табле за један ток можете да одаберете неки од четири различита распореда.

Распореди контролне табле за један ток.

Конфигурисање колона филтера и безбедносних улога за интерактивне контролне табле

Када се интерактивне контролне табле конфигуришу, први задатак је да омогућите колоне филтера и безбедносне улоге како би интерактивне контролне табле могле бити конфигурисане за њих. Имајте у виду да су интерактивне контролне табле подразумевано омогућене за све табеле и прилагођене табеле.

Конфигурисање колона филтера

Да би се колона појавила у глобалном филтеру и била укључена у сортирање тока података, треба да се поставе две заставице:

 • Приказује се у глобалном филтеру у интерактивном искуству
 • Може се сортирати на контролној табли интерактивног искуства

У овом примеру доступне су две опције интерактивне контролне табле у табели „Предмет“ за колону IsEscalated.

Омогућавање колоне за глобални филтер и сортирање.

Конфигурисање опције „Приказује се у глобалном филтеру у интерактивном искуству“

 1. Пријавите се у Power Apps.
 2. У левом окну за навигацију изаберите Решења. Ако се ставка не налази у окну бочне табле, изаберите …Више, а затим изаберите ставку коју желите.
 3. Отворите жељено решење, а затим на траци са алаткама изаберите ставку Пребаци се на класично.
 4. У оквиру Компоненте развијте Ентитети (што су практично табеле), а затим развијте одређену табелу.
 5. У окну за навигацију изаберите Поља, а у оквиру мреже кликните двапут на колону (или поље података) коју желите да омогућите.
 6. На картици Општи подаци потврдите избор у пољу за потврду Приказује се у глобалном филтеру у интерактивном искуству. Изаберите Сачувај и затвори.
 7. Изаберите Објави сва прилагођавања да би промене ступиле на снагу.

Колоне које су омогућене за Приказује се у глобалном филтеру у интерактивном искуству приказују се у прозору са потпалетом глобалног филтера када се кликне на икону глобалног филтера у заглављу контролне табле. У прозору потпалете, представници услуга могу да изаберу колоне на основу којих желе да изврше глобално Филтерирање, на графиконима, као и за токове и плочице засноване на табели филтера.

Прозор потпалете глобалног филтера је приказан овде:

Додавање две колоне глобалног филтера.

Савет

Када се конфигурише визуелни филтер на основу колона као што су приоритет или статус, најбоља пракса је да омогућите и приказ тих колона (приоритет, статус) у глобалном филтеру.

Конфигурисање опције „Може се сортирати на контролној табли интерактивног искуства“

 1. Пријавите се у Power Apps.
 2. У левом окну за навигацију изаберите Решења. Ако се ставка не налази у окну бочне табле, изаберите …Више, а затим изаберите ставку коју желите.
 3. Отворите жељено решење, а затим на траци са алаткама изаберите ставку Пребаци се на класично.
 4. У оквиру Компоненте развијте Ентитети (што су практично табеле), а затим развијте одређену табелу.
 5. У окну за навигацију, изаберите Колоне, а у оквиру мреже кликните двапут на колону чије сортирање је потребно.
 6. На картици Општи подаци потврдите избор у пољу за потврду Може се сортирати на контролној табли интерактивног искуства. Изаберите Сачувај и затвори.
 7. Изаберите Објави сва прилагођавања да би промене ступиле на снагу.

Колоне које су конфигурисане за сортирање приказују се на падајућој листи у заглављу тока.

Следећи снимак екрана приказује дијалог потпалете са листом колона доступних за сортирање, на падајућој листи. Подразумевано сортирање је увек подешено за колону Време измене.

Сортирање по падајућој листи.

Омогући безбедносне улоге

Изаберите и омогућите безбедносне улоге које ће моћи да виде интерактивне контролне табле.

Омогућавање безбедносних улога за интерактивне контролне табле

 1. Пријавите се у Power Apps.

 2. У левом окну за навигацију изаберите Решења. Ако се ставка не налази у окну бочне табле, изаберите …Више, а затим изаберите ставку коју желите.

 3. Отворите потребно решење.

 4. Изаберите контролну таблу, а затим на траци с алаткама изаберите Омогући безбедносне улоге. То ће отворити нову картицу са класичним интерфејсом.

  Омогућавање безбедносних улога.

 5. У дијалогу Додела безбедносних улога одаберите опцију Прикажи само овим изабраним безбедносним улогама, а затим изаберите улоге које желите да омогућите. Изаберите У реду.

  Изаберите приказ само овим изабраним безбедносним улогама.

 6. Изаберите Објави да би промене ступиле на снагу.

Креирање контролних табли интерактивног искуства

Следећи одељци описују како се креирају и конфигуришу различити типови интерактивних контролних табли.

Хајде да конфигуришемо интерактивну контролну таблу за више токова помоћу распореда са 4 колоне.

 1. Пријавите се у Power Apps.

 2. Изаберите окружење са неконжедном решењем.

 3. У левом окну за навигацију изаберите Решења. Ако се ставка не налази у окну бочне табле, изаберите …Више, а затим изаберите ставку коју желите.

 4. Отворите жељено решење, а затим на траци са алаткама изаберите ставку Пребаци се на класично.

 5. У левом окну за навигацију изаберите Контролне табле, на траци с алаткама изаберите Ново, а затим изаберите Контролна табла интерактивног искуства.

  Нова контролна табла интерактивног искуства.

 6. Изаберите распоред, са ширином колоне 2, 3, или 4.

 7. Када се отвори образац контролне табле, унесите информације о Филтерирању при врху обрасца, као што је приказано овде.

  Додавање визуелних филтера.

  • Табела филтера: Визуелни филтери и атрибути глобалних филтера се заснивају на овој табели.

  • Приказ табеле: Визуелни филтери се заснивају на овом приказу.

  • Филтрирај по: Колона на коју се односи филтер временског оквира.

  • Временски оквир: Подразумевана вредност филтера временског оквира за колону Филтрирај по.

Када наведете информације о филтрирању, почните да додајете компоненте за графиконе и токове података. Да бисте додали компоненту, једноставно изаберите елемент у центру графикона или тока и, када се појави дијалог, изаберите потребне информације са падајуће листе, као што је приказано на следећим илустрацијама.

Додајте прстенасти графикон Предмети према приоритету.

Додавање компоненте прстенастог графикона.

Неки графикони, попут тракастих или кружних графикона, приказују податке ускладиштене у систему. Прстенасти графикони и графикони са ознакама се учитавају као статичке слике и не приказују преглед стварних података.

Напомена

Графикони конфигурисани за визуелне филтере могу да користите колоне табеле Филтер, као и повезаних табела. Када графикони заснивају на колонама повезаних табела, представници корисничке службе могу да филтрирају графиконе користећи ове колоне повезаних табела. Колоне које су засноване на повезаној табели обично имају следећи формат у прозору за конфигурацију графикона: „име поља (име ентитета)“, као што је колона Аутор (делегат). Да бисте креирали графиконе са више ентитета, треба додати колоне повезане табеле у било који приказ, а затим користити ове колоне приликом креирања графикона.

Израда графикона за визуелне филтере.

Следећи корак је конфигурисање токова. Као и код додавања компоненти на графиконе, изаберите елемент унутар табле са токовима. Када се дијалог појави, изаберите опцију Приказ или Ред чекања, у зависности од тога који елемент желите да користите унутар тока. Унесите потребне информације, као што је приказано на следећој илустрацији.

Конфигуришите ток за Ставке доступне за рад, као што је приказано овде:

Додајте ток мојих активних случајева.

Напомена

Опција Ред чекања је доступна у дијалогу само за ентитете за које је ред чекања омогућен. Код контролних табли табела за које ред чекања није омогућен, опција Ред чекања неће бити видљива у дијалогу. Опцију Приказ могуће је користити само у току контролних табли за табеле за које није омогућен ред чекања.

Следећа илустрација је пример потпуно конфигурисане табле са графиконом и табле са током:

Потпуно конфигурисана контролна табла.

Када завршите са конфигурисањем контролне табле, сачувајте је и објавите прилагођавања да би ваше промене ступиле на снагу.

Уредите или избришите појединачне токове постојеће контролне табле

 1. Пријавите се у Power Apps.

 2. У левом окну за навигацију изаберите Решења. Ако се ставка не налази у окну бочне табле, изаберите …Више, а затим изаберите ставку коју желите.

 3. Отворите потребно решење, а затим отворите интерактивну контролну таблу.

 4. Изаберите ток који желите да измените како бисте га изабрали, а затим изаберите Измени компоненту.

 5. У зависности од тога да ли желите да додате приказ или ред чекања току, изаберите детаље приказа или реда чекања за ток, а затим кликните изаберите Постави.

 6. Изаберите Сачувај.

Такође је могуће избрисати појединачни ток из контролне табле. Да бисте то урадили, изаберите ток, а затим на траци с алаткама изаберите Избриши.

Креирање контролне табле специфичне за табелу

Контролна табла специфична за табелу је контролна табла за више токова. Конфигурисање ове контролне табле је слично конфигурисању контролне табле за више токова на матичној страници, али се обавља у другом делу корисничког интерфејса и постоје још неке мање разлике.

На пример, уместо избора табеле, неке колоне на контролној табли специфичној за табелу су унапред подешене на табелу релевантну за контролну таблу.

 1. Пријавите се у Power Apps.
 2. У левом окну за навигацију изаберите ставку Табеле. Ако се ставка не налази у окну бочне табле, изаберите …Више, а затим изаберите ставку коју желите.
 3. Отворите табелу коју желите.
 4. Изаберите област Контролне табле, а затим на траци са алаткама изаберите Додај контролну таблу.
 5. Изаберите распоред, са ширином колоне 2, 3, или 4.
 6. Када се отвори образац контролне табле, Табела филтера је унапред подешена на табелу која је повезана са контролном таблом. Падајућа листа Приказ табеле садржи доступне приказе за табелу. Изаберите приказ и унесите преостале потребне информације на страницу.

Наставак подешавања је веома сличан подешавању контролне табле за више токова на матичној страници описаном у претходном одељку.

Конфигурисање контролне табле за један ток

Конфигурисање контролне табле за један ток је слично као код контролне табле за више токова. Сви кораци за навигацију кроз кориснички интерфејс су исти као за контролну таблу за више токова. Могуће је одабрати распоред који обухвата плочице или распоред који не обухвата плочице. Ако су плочице укључене, увек се приказују на контролној табли. Да бисте конфигурисали плочицу, изаберите икону у центру плочице. Када се отвори прозор Додај плочицу, унесите потребне податке. Следећа илустрација је пример подешавања плочице.

Додавање плочице контролној табли за један ток.

Конфигурисање боја контролне табле

Могуће је конфигурисати одређену боју која ће се појавити на графиконима и токовима за одређене вредности колона. На пример, на интерактивним графиконима предмети високог приоритета могу да се приказују у црвеној, предмети средњег приоритета у плавој, а предмети ниског приоритета у зеленој боји. У оквиру токова ће бити танка вертикална линија у боји поред описа радне ставке.

Важно

 • Кодирање бојама није доступно за графиконе са ознакама и прстенасте графиконе. Ови графикони се појављују на контролној табли у белој, сивој и црној нијанси.

 • Уз интерактивне контролне табле, графикон користи боју додељену категоријама које чине различите вредности, чак и ако је графикон конфигурисан да користи насумичне боје, када је графикон конфигурисан за груписање према било ком од следећих типова колона:

  • Избор
  • Да/Не
  • Разлог статуса

  Више информација: Боје графикона нису тачне на контролним таблама

 1. Пријавите се у Power Apps.

 2. Изаберите окружење са неконжедном решењем.

 3. У левом окну за навигацију изаберите Решења. Ако се ставка не налази у окну бочне табле, изаберите …Више, а затим изаберите ставку коју желите.

 4. Отворите жељено решење, а затим на траци са алаткама изаберите ставку Пребаци се на класично.

 5. У оквиру Компоненте развијте ставку Табеле, а затим развијте потребну табелу. Ако се табела не приказује, изаберите ставку Додај постојеће да бисте је додали.

 6. У окну за навигацију изаберите Колоне. У окну двапут кликните на релевантну колону.

 7. На картици Општи подаци, у подобласти Тип, изаберите Да, а затим изаберите Уреди.

 8. Када се појави дијалог Измена вредности листе, подесите нову вредност у оквиру за текст Боја. Изаберите У реду.

 9. Изаберите Сачувај и затвори.

 10. Изаберите Објави да би промене ступиле на снагу.

У следећем примеру, боја за колону IsEscalated се мења. Употребите дугме Уреди да бисте отворили дијалог Измена вредности листе:

Промена боје на контролној табли.

Када се отвори дијалог Измена вредности листе, унесите хексадецималну шифру боје као што је #800000 приказано овде:

Унесите хексадецимални кôд боје.

Слично томе, ако одете на колону Приоритет која се користи за измену боја за опције приоритета предмета, одаберите боју у подобласти Опције картице Општи подаци као што је приказано у наставку:

Измените боју контролне табле.

Следећи кораци

Подешавање својстава за графикон или листу

Напомена

Можете ли нам рећи о својим жељеним поставкама језика у документацији? Испуните кратку анкету. (имајте на уму да је ова анкета на енглеском језику)

Анкета ће трајати око седам минута. Не прикупљају се лични подаци (изјава о приватности).