Делите путем


Креирање Power BI компоненти извештаја и скупа података (верзија за преглед)

[Ова тема представља прелиминарну документацију и може се променити.]

Како се култура података шири у све више организација, а аналитика постаје витални део доношења одлука и свакодневних радњи које запослени предузимају, постало је критично имати поуздану, ажурну аналитику која је лако доступна у вашем Power Apps окружењу.

Као корак ка остварењу овог циља, могуће је додати извештаје и Power BI групе података као компоненте у решењима Power Apps . Када додате Power BI извештај у решење, он се може неприметно водити као део вашег ALM процеса у окружењима и закупцима.

Важно

 • Ово је функција прегледа.
 • Функције прегледа нису намењене за коришћење у производњи и могу да имају ограничене функционалности. Ове функције су доступне пре званичног објављивања како би клијенти могли раније да им приступе и пруже повратне информације.

У овом чланку сазнајете како да урадите следеће задатке:

 • Додавање Power BI извештаја и компоненти скупа података у решење.
 • Конфигурисање понашања параметара Power BI хибридних веб-апликација по увозу и извозу као део Power Apps решења.
 • Конфигурисање компоненте скупа података тако да се скуп података аутоматски повезује са Microsoft Dataverse извором података када се решење примени у ново окружење.

Предуслови

 • Лиценцу за Power BI Pro.
 • Power BI извештај и/или скуп података за који желите да креирате Power Apps компоненте решења.

Општа ограничења

 • Системско решење Power BI проширења (верзија за преглед) мора бити инсталирано. У новим окружењима подразумевано је инсталиран. Постојећа окружења морају ручно да га инсталирају из PPAC-а пре увоза решења и креирања Power BI компоненти. Да бисте инсталирали проширење, идите у Power Platform центар администрације.
 • Решењу могу да се додају само Power BI извештаји и групе података. Подржани су само скупови података креирани са побољшаним моделом скупа података. Није подржан ниједан други тип артефакта (као што су контролна табла, прилив података и пагинирани извештај).
 • Референце везе на Power BI изворе података нису подржане (на пример, у композитним моделима).
 • Типови Power BI параметара скупа података "Било који" и "Бинарни" нису подржани у Power BI интеграцији са Power Apps решењима.
 • Дељење Power BI извештаја и скупова података може да се уради само из услуге Power BI (дељење апликације засноване на моделу не дели уграђени извештај).
 • Опоравак од брисања радног простора није подржан. Када се радни простор наменског окружења избрише, нећете моћи да додате/увезете ниједну Power BI компоненту у Power Apps окружење.
 • ID-ови Power Apps апликација нису подржани у верзији за јавни преглед.
 • Дељење информација између окружења Power Platform и радног Power BI простора који се налазе у различитим географијама је подржано ако су релевантне поставке ОН. Више информација: Унакрсне гео операције.
 • Операције животног циклуса окружења нису подржане у верзији за преглед. Још информација: Разматрања о раду са интеграцијом услуга Power Apps/Power BI.
 • Dataverse for Teams окружења нису подржана.
 • Национални облаци тренутно нису подржани.

Креирање Power BI компоненти извештаја и скупа података

 1. Отворите Power Apps окружење за развој решења.

 2. Креирајте ново решење.

 3. У новом решењу одаберите опцију Додај постојеће > Аналитика > Power BI извештај.

  Снимак екрана додавања менија Аналитика који приказује опције компоненти Power BI скупа података и извештаја.

 4. Изаберите Изван услуге Dataverse, пронађите и изаберите Power BI извештај који желите да додате решењу, а затим одаберите Додај.

  Снимак екрана који приказује картицу „Изван услуге Dataverse“ за избор Power BI ставке која је изван услуге Dataverse.

  Када Power BI решењу додате компоненту извештаја, решењу се додаје и компонента за скуп података извештаја.

  Поред тога, када додате извештај изван услуге Dataverse, копије извештаја и његов скуп података се креирају у радном простору који је посвећен окружењу. Након тога, све исправке би требало да почну од овог наменског радног простора окружења.

  Снимак екрана који приказује Power BI компоненте успешно додате у решење.

  Напомена

  Операција додавања може да траје неколико минута док се стварни извештаји и групе података извозе у Dataverse.

 5. Ако се скуп података повезује са Dataverse извором података, можете да га конфигуришете тако да се аутоматски повезује са Dataverse извором података у окружењима за примену.

  Изаберите скуп података, а затим одаберите опцију Уреди.

  Снимак екрана који приказује дугмад за уређивање Power BI компоненте.

 6. У окну за уређивање које се појављује, изаберите Да да бисте подесили скуп података тако да се аутоматски повезује са постојећом везом када се решење увезе у друго окружење.

  Снимак екрана који приказује како се Power BI компонента аутоматски повезује са постојећом везом у окружењима за примену.

  Напомена

  Кораци 5 и 6 су релевантни само за Dataverse изворе података.

 7. Сада можете да креирате Power BI уграђену системску контролну таблу на основу компоненте извештаја или да је уградите (компоненту извештаја) у образац користећи дизајнер образаца.

 8. Када завршите, извезите решење. Решење можете извозити као некомплетно или комплетно решење.

Конфигурисање Power BI параметара

Power BI компоненте вам омогућавају да конфигуришете Power BI параметре хибридних веб-апликација. Међутим, Power BI параметре хибридних веб-апликација не можете да креирате у окружењу решења – они већ морају бити присутни у Power BI скупу података који додајете решењу.

Напомена

Типови Power BI параметара скупа података Било који и Бинарни нису подржани у Power BI интеграцији са Power Apps решењима.

У овом одељку опције које имате за конфигурисање Power BI параметра скупа података ће добити његову вредност када се решење распореди у другом окружењу.

 1. Идите на Power Apps окружење > Решења.

 2. Креирање решења.

 3. Изаберите скуп података који има параметре које желите да конфигуришете, а затим одаберите ставку Уреди параметре:

  Снимак екрана како да отворите страницу за уређивање параметара.

 4. Одаберите Додај параметар. Можете да додате само параметре који су већ део Power BI скупа података:

  Снимак екрана како да додате нови Power BI параметар.

 5. Изаберите Power BI параметар хибридне веб-апликације и одаберите команду Уреди да бисте отворили окно за уређивање параметара. Изаберите падајућу листу Замени тренутну вредност са * да бисте приказали опције конфигурације параметара.

  Снимак екрана начина замене тренутне вредности параметара.

  Имате три опције за одређивање начина на који ће параметар добити своју вредност када се решење инсталира у другом окружењу:

  • Прилагођени текст: Ово је најнепосреднији начин за постављање вредности. Када изаберете опцију прилагођеног текста, наведите текстуалну ниску, а затим, када решење буде примењено у другом окружењу, та текстуална ниска ће бити вредност параметра.

  • Тренутни домен окружења: Када одаберете тренутни домен окружења, вредност параметра ће бити домен тренутног окружења. То значи да где год да је решење примењено, вредност параметра ће бити домен окружења за примену.

  • Променљива окружења: Са овом опцијом вредност параметра повезујете са променљивом окружења. Када изаберете ову опцију, приметићете све променљиве окружења у тренутном окружењу и можете да изаберете једну. Ако променљива окружења која вам је потребна не постоји, можете је креирати у решењу.

   Опција променљиве окружења је значајна јер омогућава инсталационом програму да обезбеди вредност за параметар током примене. То се ради тако што се параметар повезује са променљивом окружења која има празну вредност.

   Када конфигуришете параметар са променљивом окружења да бисте захтевали од инсталатора да обезбеди вредност након примене, уверите се да је подразумевана вредност празна. Ако постоји тренутна вредност, уклоните је тако што ћете кликнути десним тастером миша и одабрати ставку Уклони из решења.

   За више информација о променљивима окружењима, идите на Преглед променљивих окружења.

 6. Када завршите конфигурисање параметара, изаберите Примените све да бисте применили све вредности параметара.

  Снимак екрана примене свих вредности параметара.

 7. Када примените параметре, решење можете да извезете и примените у окружењима за примену.

Ажурирање решења које укључује Power BI компоненте

Исправке Power BI компоненти морају бити извршене у услузи Power BI на артефактима у наменском Power BI радном простору окружења који су повезани са компонентама. Овим артефактима можете приступити тако што ћете отворити радни простор директно у услузи Power BI или помоћу опције Отвори у услузи Power BI у Power Apps окружењу.

Снимак екрана који приказује опцију Отвори Power BI у услузи Power Apps.

Напомена

Ажурирање решења Power BI компонентама аутоматски ажурира релевантне артефакте наменског радног простора окружења у услузи Power BI како за комплетна, тако и за некомплетна решења.

Када ажурирате компоненту, решење можете да извезете као комплетно или некомплетно решење, а затим да га увезете у друго окружење (за некомплетна решења можете да увезете и у исто окружење).

Погледајте и

Напомена

Можете ли нам рећи о својим жељеним поставкама језика у документацији? Испуните кратку анкету. (имајте на уму да је ова анкета на енглеском језику)

Анкета ће трајати око седам минута. Не прикупљају се лични подаци (изјава о приватности).