Microsoft Sustainability Manager probna najčešća pitanja

Ovo tema odgovara na neka najčešća pitanja o podešavanju i upravljanju besplatnom probnom verzijom programa Microsoft Sustainability Manager.

Microsoft Sustainability Manager-specifična pitanja

Kako da počnem da koristim suđenje?

Probna vrednost uključuje ture sa vodičem za proizvode koje ističu važne scenarije koje možete da isprobate u aplikaciji da biste dobili najviše vrednosti u najkraćem roku. Otvorite matičnu stranicu u aplikaciji, a zatim koristite ture proizvoda da biste istražili aplikaciju. Kada shvatite kako su osnovne mogućnosti povezane sa vrednošću ponude, možete da isprobate scenarije pomoću probnih podataka ili sopstvenih podataka o klijentima. Tokom probnog rada, možete da koristite vodič za konfiguraciju da biste omogućili aplikaciji sopstvene podatke i saznali kako da konfigurišete aplikaciju, pratite vođeni proces konfiguracije koji je obezbeđen u vodiču i iskoristite sva sredstva za učenje i izvršavanje u okviru svakog koraka, kao što su procedure "korak po korak", rečnik, dodatna dokumentacija, i još toga što sledi!

Kako da pristupim vodiču za konfiguraciju?

Vodiču za konfiguraciju možete pristupiti preko matične stranice u okviru mape lokacije "Analitika". Samo izaberite stavku Otvori vodič za konfiguraciju u reklamnom natpisu na vrhu. Ako odbacite ovaj reklamni natpis, vođici možete pristupiti tako što ćete izabrati simbol knjige u okvirnom meniju pored korisničkih inicijala u gornjem desnom uglu stranice.

Da li je vodič za konfiguraciju dostupan samo za pokušaje?

Ne. Vodič za konfiguraciju je funkcija koja će biti dostupna tokom celog života vašeg rešenja. Takođe ga možete koristiti za konfigurisanje plaćenog rešenja sa sopstvenim podacima. Takođe će vam pružiti smernice koje će vam pomoći da omogućite nove mogućnosti dok ih Microsoft objavljuje.

Sakrio sam obilaske proizvoda. Kako da ih vratim?

Izaberite mapu lokacije "Postavke", a zatim otvorite stranicu sa postavkama pokretanja . Tamo možete da omogućite obilaske proizvoda.

Koje funkcije su dostupne u probnoj verziji?

Probna suđenje uključuje važne mogućnosti koje će vam pomoći da brzo počnete.

Mogućnosti volje će vam Microsoft Sustainability Manager pomoći da izvršite sledeće zadatke:

 • Zabeležite svoju aktivnost i izračunajte emisije.

  Lako možete da se povežete sa podacima i generišete moćna izračunavanja. Korišćenjem moći zajedničkog modela podataka možete da agregicionise svoje operativne podatke i holistički zabeležite uticaj operacija i lanca vrednosti. Počinjete povezivanjem sa izvorom emisije. Zatim možete da izaberete unapred definisani model izračunavanja ili da definišete sopstveni.

 • Prijavite svoje emisije.

  Pouzdana analitika i izveštaji vam pomažu da donesete zdrave odluke. Možete da vizualizujete svoj uticaj i generišete akcione izveštaje koji zadovoljavaju stroge zahteve javnog izveštavanja. Analitika priča priču o tome gde se vaša kompanija nalazi danas i daje vašim liderima uvid koji zahtevaju da odrede sledeće korake.

 • Smanjite svoj uticaj na životnu sredinu koristeći smislene razglednice.

  Korišćenjem detaljnih izveštaja i analitike možete da postavite ciljeve i pregledate svoj napredak. Možete da dizajnirate kartice koje su vam potrebne da biste pomogli zainteresovanim stranama da razumeju trendove, napredak i mogućnosti za poboljšanje.

Koliko traje probna verzija?

Suđenje traje 30 dana. Suđenje možete produžiti jednom, kao što je objašnjeno u "Kako da produžim suđenje"? Odeljku.

Kako da uklonim probne podatke iz probne verzije?

Probni podaci se unapred unapreрe u probnoj sumi da bi vam pomogli da nauиite da koristite aplikaciju i istraћite njene mogućnosti. Ove podatke možete da uklonite. Međutim, ako želite ponovo kasnije, moraćete da izbrišete trenutnu besplatnu probnu verziju Microsoft Sustainability Manager i počnete ispočetka sa novom. Nova probna verzija će u potpunosti biti vraćena na prvobitne postavke. Više informacija o brisanju trenutne probne verzije potražite u članku Brisanje okruženja.

Da biste uklonili probne podatke, sledite ove korake.

 1. U programu Microsoft Sustainability Manager Izaberite mapu lokacije "Postavke", a zatim otvorite stranicu sa postavkama pokretanja .
 2. Izaberite stavku Ukloni podatke.
 3. Potvrdite da želite da uklonite probne podatke. Proces uklanjanja traje nekoliko minuta.

Kako da vratim probne podatke?

Vraćanje probnih podataka trenutno nije podržano.

Registrovanje

Koji su sistemski zahtevi za probnu verziju?

Ova aplikacija je usluga zasnovana na oblaku koja ne zahteva poseban softver osim ažurni Veb pregledač. Međutim, primenjuju se neka ograničenja. Za najbolje probno iskustvo, izbegavajte pristup probnoj lokaciji u inkognito režimu. Saznajte više o zahtevima za veb-aplikaciju.

Kako da se prijavim za probnu verziju bez Microsoft 365 zakupca?

Da biste se prijavili Microsoft Sustainability Manager, morate koristiti adresu e-pošte za posao ili školu. Ako nemate poslovnu ili školsku e-adresu ili ako vašim školskim ili radnim nalogom ne upravlja Microsoft Azure Active Directory (Azure AD), prijavite se za besplatnu probnu Microsoft 365 godinu, a zatim koristite e-adresu koja je povezana Microsoft 365 sa vašom probnom godinom da biste se prijavili Microsoft Sustainability Manager.

Da li mogu da se prijavim za više Dynamics 365 aplikacija, kao što su "Prodaja", "Marketing" i "korisnička služba"?

Da, možete. Da biste prikazali sve dostupne probne procese, posetite stranicu probnog čvorišta. Možete da koristite isti nalog e-pošte da biste se prijavili za različite probne verzije. Međutim, ne možete da imate više aplikacija na istoj probnoj lokaciji. Svaka probna vrednost će biti na drugoj organizaciji i URL adresi. Probni podaci neće biti deljeni u svim aplikacijama.

Probna aplikacija

Nisam primio e-poruku sa detaljima suđenja nakon što sam se prijavio. Šta da radim?

Kada se prijavite za probnu suđenje, dobićete e-poruku koja uključuje probne detalje. Ako ne vidite e-poruku u prijemnom poštanskom sandučetu, proverite fasciklu za bezvrednu poštu. Druga mogućnost je da sledite ove korake da biste pristupili aplikaciji.

 1. Idite na probnu lokaciju i izaberite pokušajte besplatno.
 2. Unesite ID e-pošte koji ste koristili da biste se prijavili za probnu verziju. Preusmereni ste na probnu aplikaciju.

Kako da dodam više korisnika probnoj verziji?

Da biste dodali korisnike, idite u Microsoft 365 centar za administratore pomoću naloga probnog administratora. Pratite smernice za centar administracije da biste dodali korisnike u okviru ograničenja probne licence. Ako korisnik kojeg dodajete već ima nalog Microsoft 365 , dodelite mu odgovarajući bezbednosna uloga u probnoj organizaciji. Više informacija potražite u članku Dodeljivanje bezbednosna uloga korisniku.

Koliko korisnika mogu da dodam u probno okruženje?

Probnom okruženju možete dodati neograničen broj korisnika.

Kako da resetujem probno okruženje?

Ne možete resetovati probno okruženje. Međutim, možete da sačekate da se probni period završi, a zatim da se prijavite za novu probnu godinu.

Istek i produženje probne verzije

Zašto mi je probna verzija istekla pre kraja probnog perioda?

Suđenje ističe ako nema aktivnosti 14 uzastopnih dana. Obaveštenje putem e-pošte vam se šalje nakon sedam dana neaktivnosti. Nije moguće ponovo aktivirati probne verzije koje su istekle. Međutim, možete da započnete novu probnu verziju.

Kako da produžim probnu verziju?

Probnu verziju možete produžiti za još jedan probni period u centru administracije. Uputstva potražite u odeljku Proširenje probne verzije. Probni period možete produžiti jednom.

Da li mogu da konvertujem probnu verziju u plaćenu licencu?

Možete da Microsoft Sustainability Manager kupite kao deo Ugovora o preduzeću (EA). Obratite se izvršnom direktoru Microsoft naloga da biste kupili Microsoft Sustainability Manager. Dostupan je i preko dobavljača rešenja u oblaku (CSP).

Koja su ograničenja i kvote probne verzije?

U probnoj verziji, Microsoft Sustainability Manager može se koristiti samo u svrhe učenja i istraživanja.