Classic x Claims x UserProfileService.asmx x InfoPath Forms Services

asked 2020-09-20T14:08:44.137+00:00
Luiz Gouvea 41 Reputation points

Good morning, we are migrating our environment from SP2010 Classic to SP2019 Claims and we are stuck on how to upgrade an InfoPath form template that has a data connection to the UserProfileService.asmx.

On 2010 Classic the data connection was sending the credentials of the current user without a problem, but on 2019 Claims the data connection sends the web application pool account instead.

I already tried the following configurations in different servers:

  • NTLM
  • NTLM with c2WTS
  • Kerberos
  • Kerberos with c2WTS

And I am still getting the web application pool account. What am I missing?

SharePoint Server Development
SharePoint Server Development
SharePoint Server: A family of Microsoft on-premises document management and storage systems.Development: The process of researching, productizing, and refining new or existing technologies.
1,347 questions
{count} votes

1 answer

Sort by: Most helpful
  1. answered 2020-09-21T09:50:09.767+00:00
    Emily Du-MSFT 24,291 Reputation points Microsoft Employee

    @Luiz Gouvea
    Try to re-create the data connection in the InfoPath form, compare the result.

    You could check ULS logs for more detail clues.


    If an Answer is helpful, please click "Accept Answer" and upvote it.
    Note: Please follow the steps in our documentation to enable e-mail notifications if you want to receive the related email notification for this thread.

    No comments