Azure IoT Explorer: Unable to get Telemetry for device using default event hub

Matthew Yates 1 Reputation point
2022-09-20T20:08:47.513+00:00

I'm new into looking at the Azure IoT and was attempting to follow the guide here. I have created my IoT Hub and downloaded the latest version of IoT Explorer, however I was having trouble viewing the telemetry in IoT Explorer. I kept getting an issue indicating it can't connect to the event hub which I'm just using the default built it. I've downgraded to each version until I got to v0.14.12 before it started working for me.

Steps to reproduce:

1) Create a free tier of IoT Hub in Azure Portal
2) Download any version of IoT Explorer from v0.14.13 - v0.15.0
3) Connect IoT Explorer using the connection string for iothubowner
4) Add a device with Test001 as the deviceId
5) Go to Telemetry
6) Click Start
See: Error
Expect: Connect and see telemetry like in v0.14.12
It is possible I am doing something wrong but I just followed the guide and it didn't work.

Failed to start monitoring device telemetry: Error: "The messaging entity 'sb://....servicebus.windows.net/.../$management' could not be found. To know more visit https://aka.ms/sbResourceMgrExceptions. TrackingId:3ef1fdc8-301b-4b12-bb34-4d269c692581_G6, SystemTracker:....servicebus.windows.net:.../$management, Timestamp:2022-09-16T14:10:51"

I created a ticket on IoT Explorer GitHub (link) however they advised to report to the Azure IoT Hub team - although I'm not sure if this is the right place. I just followed through Azure.

Azure IoT
Azure IoT
A category of Azure services for internet of things devices.
385 questions
{count} votes

1 answer

Sort by: Most helpful
  1. QuantumCache 20,106 Reputation points
    2022-09-21T14:49:55.447+00:00

    Hello @Matthew Yates , I have tried the IoTHub in UK South region and we see the Telemetry is visible in the Azure IoT Explorer Tool.

    243531-image.png