One User Cannot Send E-mails via Outlook or Webmail but Others can

Alan Koop 41 Reputation points
2023-01-25T15:15:18.5566667+00:00

I have a laptop running Windows 11 (22H2). The user assigned to the laptop has stated that they cannot send e-mails with attachments over 80KB via Outlook, Gmail or our hosted e-mail web portal. The e-mail just stays in the outbox. I verified that the user's e-mail account can send e-mails with large attachments from other computers. I logged onto the laptop in question as a different user and have no issues sending e-mails with large attachments. I have checked everything I could think of on the user account having the issue but I am unable to resolve the issue. Anyone have any ideas?

Microsoft Exchange Online
Outlook
Outlook
A family of Microsoft email and calendar products.
2,659 questions
Outlook Management
Outlook Management
Outlook: A family of Microsoft email and calendar products.Management: The act or process of organizing, handling, directing or controlling something.
4,738 questions
Microsoft Exchange Online Management
Microsoft Exchange Online Management
Microsoft Exchange Online: A Microsoft email and calendaring hosted service.Management: The act or process of organizing, handling, directing or controlling something.
4,059 questions
0 comments No comments
{count} votes

Accepted answer
  1. Faery Fu-MSFT 15,676 Reputation points Microsoft Vendor
    2023-01-26T03:20:31.57+00:00

    Hi @Alan Koop ,

    Thanks for your feedback above which shared more information and glad to know that your issue is resolved now! Since our forum has the policy that the question author cannot accept their own answer. They can only accept answers by others, and according to the scenario introduced here: Answering your own questions on Microsoft Q&A

    I would make a brief summary of this post so that other forum members could easily find useful information here:

    [Activating lagged copies - Summary]

    Issue Symptom:

    One User Cannot Send E-mails via Outlook or Webmail

    Solution:

    The user's Windows account was corrupt. Remove the profile and re-connect.

    You could "Accept Answer" for this summary to close this thread, and your action would be helpful to other users who encounter the same issue and read this thread. Thanks for your understanding!

    0 comments No comments

1 additional answer

Sort by: Most helpful
  1. Alan Koop 41 Reputation points
    2023-01-25T19:25:46.97+00:00

    UPDATE:

    It appears that the user's Windows account was corrupt. I removed the profile and logged back in as the same user and then everything worked.

    0 comments No comments