LAPS - AD tab not populating information

Kochosky,Jeffrey J 5 Reputation points
2023-04-20T12:59:59.1366667+00:00

Our site has recently started looking at the updated LAPS offering from MS, and I have it up and running in a 2019 AD testbed environment. However, I am running into an issue with the LAPS tab that has been added to the AD Properties applet. No information is populating the tab, but the ms-Mcs-AdmPwd and ms-Mcs-AdmPwdExpirationTime fields in the Attribute Editor tab are set. Any help with figuring out why this is happening would be greatly appreciated. Thank you. LAPS Screenshot 2023-04-20 084127

LAPS Screenshot 2023-04-20 085222

Active Directory
Active Directory
A set of directory-based technologies included in Windows Server.
5,996 questions
0 comments No comments
{count} vote

4 answers

Sort by: Most helpful
  1. Gary Reynolds 9,396 Reputation points
    2023-06-10T00:27:05.2866667+00:00

    The new tab added by the new version of LAPS appears to only display the associated passwords managed by the new version and the not the old version. The old version uses the ms-Mcs-AdmPwd attribute to store the password, while the newer version uses the msLAPS-Password etc.

    Gary.

    1 person found this answer helpful.
    0 comments No comments

  2. Limitless Technology 44,011 Reputation points
    2023-04-21T12:16:12.5933333+00:00

    Hello there, Make sure with GPresult, that your GPO settings for LAPS are applied correctly. See what happends in event viewer, the LAPS client logs with "AdmPwd" source in Application Node. Make sure the computer account is located in the same OU as others. The below thread discusses the same issue and you can try out some troubleshooting steps from this and see if that helps you to sort the Issue. https://learn.microsoft.com/en-us/answers/questions/247774/how-do-i-troubleshoot-laps-for-one-device Hope this resolves your Query !! --If the reply is helpful, please Upvote and Accept it as an answer--

    0 comments No comments

  3. said horchani 1 Reputation point
    2023-06-09T16:20:58.95+00:00

    Hello

    I have the same probléme , i can see password and set it every where (LAPS )

    But in the Active directory No information is populating the tab !

    User's image

    0 comments No comments

  4. said horchani 1 Reputation point
    2023-06-09T16:26:17.49+00:00

    My GPO is working well , All permissions are Ok But i told you in the precedent message no info in the TAB LAPS despite i see the attribut ms-Mcs-AdmPwd , ms-Mcs-AdmPwdExpirationTime ...

    Correctly added with good value

    User's image

    This probléme is discovered with all Ad computers .

    Thanks for your HELP :) !

    0 comments No comments