PXE not working suddenly

QdPooler-5995 411 Reputation points
2023-11-21T17:16:06.8633333+00:00

Everything was working well last Friday, and I had imaged three computers without any issue. BUT PXE deployment stopped working today. I have tried five new computers and got the same error:

PXE Boot aborted. Booting to next devicePXE-M0F: Exiting Intel Boot Agent

The computers could get the correct IP address from my DHCP server, but then failed. What's the next thing I should do to fix the issue?

Microsoft Deployment Toolkit
Microsoft Deployment Toolkit
A collection of Microsoft tools and documentation for automating desktop and server deployment. Previously known as Microsoft Solution Accelerator for Business Desktop Deployment (BDD).
852 questions
0 comments No comments
{count} votes

Accepted answer
  1. Simon Ren-MSFT 31,831 Reputation points Microsoft Vendor
    2023-11-29T08:28:56.7833333+00:00

    Hi,

    Thanks very much for your feedback and sharing. Per my experience, this issue may be related to Windows update. We're glad that the issue is gone now. It's appreciated that you could click "Accept Answer" to the helpful reply, this will help other users to search for useful information more quickly. Here's a short summary for the problem.

    Problem/Symptom:

    PXE deployment stopped working with below error:

    PXE Boot aborted. Booting to next devicePXE-M0F: Exiting Intel Boot Agent

    Solution/Workaround:

    The task sequence is disabled. After enabled the task sequence, PXE works again.

    Thanks again for your time. Have a nice day!

    Best regards,

    Simon


    If the response is helpful, please click "Accept Answer" and upvote it.

    Note: Please follow the steps in our documentation to enable e-mail notifications if you want to receive the related email notification for this thread.

    0 comments No comments

2 additional answers

Sort by: Most helpful
  1. Simon Ren-MSFT 31,831 Reputation points Microsoft Vendor
    2023-11-22T02:12:40.86+00:00

    Hi,

    Thank you for posting in Microsoft Q&A forum. Are you using SCCM integrated with MDT? If yes, please check the followings:

    1,Please help check the smspxe.log on the PXE-enabled DP to see if there is any further information.

    2,Have you changed any configuration on your SCCM server? Also make sure you have deployed a task sequence to All unknown computers.

    3,For more information about PXE Boot, please refer to:

    Advanced troubleshooting for PXE boot issues in Configuration Manager

    Understand PXE boot in Configuration Manager

    Thanks for your time. Have a nice day!

    Best regards,

    Simon


    If the response is helpful, please click "Accept Answer" and upvote it.

    Note: Please follow the steps in our documentation to enable e-mail notifications if you want to receive the related email notification for this thread.

    0 comments No comments

  2. QdPooler-5995 411 Reputation points
    2023-11-26T16:55:01.6466667+00:00

    Thank you! The smspxe.log helps. Below entry shows the correct direction.

    PXE: E0:4F:43:XX:XX:XX: P018635E, 64-bit, required, is disabled. Discarding from list.

    After I enable the task sequence, pxe works again.

    0 comments No comments