Azure Virtual Desktop Quickstart - Repeated Failures

Matt W 0 Reputation points
2024-02-02T18:14:35.5966667+00:00

I have attempted to deploy an AVD server via QuickStart numerous times only for the process to fail at this step:

  • easy-button-prerequisite-user-setup-linked-template

We setup an AD server in our tenant that is sync'd with our on-prem AD. Per Microsoft's advice here I removed the Microsoft.Powershell.DSC extension from the server in Azure and began another QuickStart session only to have the same problem. I am using an account with Global Admin, Owner, Virtual Machine Contributor, and User Access Administrator roles set on it. It is also a Domain Admin account with no MFA requirement.

What else should I be looking at? How do I remedy this problem?

Thanks,

Matt

Azure Virtual Desktop
Azure Virtual Desktop
A Microsoft desktop and app virtualization service that runs on Azure. Previously known as Windows Virtual Desktop.
1,316 questions
{count} votes

2 answers

Sort by: Most helpful
  1. Matt W 0 Reputation points
    2024-02-07T15:38:39.0633333+00:00

    Prrudram, thank you for replying. I don't see that any VMs are even created. Are you telling me that at this phase of deployment I should see virtual machines? The DC is Azure is not RODC and is fully sync'd with our on-prem DC.


  2. Prrudram-MSFT 20,856 Reputation points
    2024-02-09T09:57:44.17+00:00

    @Matt W
    I further researched on this, I believe, the user setup template creates the AVD test user account and group in Active Directory
    One of the AVD experts from Microsoft Azure, describe the issue and a fix here If I have answered your query, please click "Accept as answer" as a token of appreciation

    0 comments No comments