Approvals icon not working in Teams chat

vadmin 0 Reputation points
2024-02-12T19:14:07.8133333+00:00

I am the Teams administrator for our government tenant of Teams. I have confirmed the following:

  • The Approvals app is active in our tenant and for the specific team/channel that we are experiencing problems on as well as for the users affected.
  • We can use the Approvals app from the Teams left-hand navigation.
  • We have Teams version 1.7.00.1864 which was updated on 2/1.
  • The Teams cache has been cleared and the Teams app has been restarted.
  • The problem exists on multiple devices and occurs in the Teams app (not the browser).

Usually, we can create a new post within a channel and select the icon for the Approvals app. It is no longer showing up unless we click the + icon (Actions and Apps) in the post window. However, nothing happens when we select Approvals from the Actions and Apps pop-up.

I found another odd behavior while troubleshooting. After I select 'Start a post' then + and then the Approval app, the left-hand navigation and the upper navigation (minimize, expand, close, search, etc) are frozen. I can select a different team or channel and then the two navigation bars will work.

Is anyone else experiencing problems with Approvals in Teams chats or know how to fix this?

Microsoft Teams
Microsoft Teams
A Microsoft customizable chat-based workspace.
8,659 questions
{count} votes

1 answer

Sort by: Most helpful
  1. SokiGuo-MSFT 21,306 Reputation points Microsoft Vendor
    2024-02-13T07:00:02.34+00:00

    Hi @vadmin

    Welcome to our forum! Teams tag is mainly focused on the general issue of Microsoft Teams troubleshooting.

    It's normal in Teams web client, is it?

    Can you provide a screenshot of this so that we can do better research. (Please be careful to hide your privacy)

    Usually, we can create a new post within a channel and select the icon for the Approvals app. It is no longer showing up unless we click the + icon (Actions and Apps) in the post window. I found another odd behavior while troubleshooting. After I select 'Start a post' then + and then the Approval app, the left-hand navigation and the upper navigation (minimize, expand, close, search, etc) are frozen. I can select a different team or channel and then the two navigation bars will work.

    Based on my testing, this seems to be a normal situation. The screenshot of the test are as follows:

    User's image

    User's image

    User's image

    In addition, the approval application is built by PowerAutomate, to better help you solve the problem, please go to the PowerAutomate forum to ask your question.

    Hope this helps! Moreover, if the above is not your scenario or I have misunderstood anything, please correct me and provide us with detailed information about the issue including the screenshot so that we can better understand to further assist you.


    If the answer is helpful, please click "Accept Answer" and kindly upvote it. If you have extra questions about this answer, please click "Comment". Note: Please follow the steps in our documentation to enable e-mail notifications if you want to receive the related email notification for this thread.


    0 comments No comments