Having an issue with creating a new resource in a resource group. Could you please help?

minh tran 211 Reputation points
2024-05-17T16:40:28.3633333+00:00

Hello,

I am new to Azure. I was trying to a create a resource in a resource group.

The resource was successfully created but I could not see it in the resource group.

I don't know what is going wrong. The error said it could not fetch the resource. Could you please help?

Screenshot 2024-05-17 123341

Azure Resource Mover
Azure Resource Mover
An Azure service used for moving multiple resources between Azure regions.
218 questions
0 comments No comments
{count} votes

Accepted answer
  1. Mahesh Goud Juvvadi 920 Reputation points Microsoft Vendor
    2024-05-29T11:12:04.9333333+00:00

    Hi minh tran,

    Hope you are doing well!

    Based on your issue we understand that the resource you created isn’t appearing in the Resource group.

    Here are some steps you can take to troubleshoot and resolve this issue:

    Refresh the Azure Portal: Sometimes, the portal may not load resources correctly due to temporary glitches. Try refreshing the page to see if the resource appears after the refresh.

    Make sure you’ve selected the correct subscription and Resource group in the Azure Portal.

    Ensure that you have the necessary permissions to view resources in the resource group. Sometimes, access control settings can prevent resources from being visible.

    Verify that there are no filters applied to the resource group view. Filters could unintentionally hide the resource you’re looking for.

    Sometimes, it takes a few minutes for newly created resources to appear in the portal. Give it some time, and then check again in the Activity logs and deployments.

    Thank you.


1 additional answer

Sort by: Most helpful
  1. Gowtham CP 3,575 Reputation points
    2024-05-17T19:11:08.7733333+00:00

    Hello minh tran ,

    Thank you for reaching out on Microsoft Q&A.

    To resolve the "Access Denied" error in Azure, ensure you have at least Reader access to the resource group by verifying your IAM settings. Refresh the Azure portal page, confirm you're viewing the correct resource group, and try switching to Simplified View for a basic resource list. Additionally, check the Activity Log in the Azure portal for any errors related to resource creation. If the issue persists, contact Microsoft Azure support for further assistance.

    If you found this solution helpful, consider accepting it.

    1 person found this answer helpful.
    0 comments No comments