"Could not complete the request" when testing API, even with default EchoAPI

Lingyan Yu 0 Reputation points Microsoft Employee
2024-06-24T22:27:46.55+00:00

I got "Could not complete the request" when testing API, even with default EchoAPI. There's no other error messages, so it's hard to debug

Azure API Management
Azure API Management
An Azure service that provides a hybrid, multi-cloud management platform for APIs.
1,939 questions
0 comments No comments
{count} votes

1 answer

Sort by: Most helpful
  1. hossein jalilian 5,400 Reputation points
    2024-06-24T23:34:59.5266667+00:00

    Thanks for posting your question in the Microsoft Q&A forum.

    Here are some steps to troubleshoot and potentially resolve the issue:

    • If you're connected to a VPN, try disconnecting from it and test again. VPNs can sometimes interfere with the connection or modify certificates, causing this error
    • If your APIM is deployed in a VNET, ensure that the NSG rules and route tables are configured correctly to allow connections from external clients, including the Azure portal
    • Try accessing the API URL directly in a browser like Chrome. This might provide more detailed error information
    • In some cases, security services like Microsoft Defender for Cloud Apps can create a proxy that intercepts requests. Check if you see "portal.azure.com.mcas.ms" in the request domain

    Please don't forget to close up the thread here by upvoting and accept it as an answer if it is helpful

    0 comments No comments