GPO Advanced Audit Policy Settings Not Applied

ziad_s 1 Reputation point
2020-12-04T17:35:52.48+00:00

Hi, I would like to know why my changes to Advanced Audit Policy Configuration in a GPO attached to an OU are not being applied to member servers (running windows server 2016)? I have done everything to check what's going on but I always see local group policy as the wining policy for this setting, but all other changes are successfully applied on the local GP.

  • running the command auditpol.exe /get /category:* shows me totally different settings than what I have in my GPO
  • also checked the results of this command gpresult /H c:\gpresults.html and shows me that for advanced auditing the local policy is winning
  • for some reason my advanced audit changes are not showing under the settings tab when clicking on the GPO in the group policy management
  • I did also enable Audit: Force audit policy subcategory settings (Windows Vista or later) to override audit policy category settings
Windows
Windows
A family of Microsoft operating systems that run across personal computers, tablets, laptops, phones, internet of things devices, self-contained mixed reality headsets, large collaboration screens, and other devices.
4,919 questions
Active Directory
Active Directory
A set of directory-based technologies included in Windows Server.
6,056 questions
{count} votes

1 answer

Sort by: Most helpful
  1. Thameur-BOURBITA 32,606 Reputation points
    2020-12-04T23:31:22.937+00:00

    Hi,

    Check if there is a WMI or group filter set on the GPO.

    run the following command to get more details about all GPO settings and filters applied on the server.

    gpresult /H c:\gpresult.html
    

    Please don't forget to mark this reply as answer if it help you to fix your issue