az aks create fails with: "Details: token contains an invalid number of segments"

Gildas Cherruel 1 Reputation point
2020-06-05T01:05:26.963+00:00

Whenever I try to create a new k8s cluster, following the documentation: https://learn.microsoft.com/en-us/azure/aks/kubernetes-walkthrough, I get an error since yesterday.

This used to work perfectly well, at least until several weeks ago. But now I get this:

> Finished service principal creation[##################################] 100.0000%Operation failed with status: 'Bad Request'. Details: The credentials in ServicePrincipalProfile were invalid. Please see https://aka.ms/aks-sp-help for more details. (Details: token contains an invalid number of segments)

The command I used was (besides the names) what the doc said:

az aks create --resource-group myResourceGroup --name myAKSCluster --node-count 1 --enable-addons monitoring --generate-ssh-keys  

It seems someone else bumped into this as well: https://github.com/MicrosoftDocs/azure-docs/issues/56103

Azure Kubernetes Service (AKS)
Azure Kubernetes Service (AKS)
An Azure service that provides serverless Kubernetes, an integrated continuous integration and continuous delivery experience, and enterprise-grade security and governance.
1,119 questions
{count} votes

2 answers

Sort by: Most helpful
  1. Marcos-MSFT 6 Reputation points Microsoft Employee
    2020-06-05T04:02:01.823+00:00

    Hello,

    Can you confirm the version of AzCLI you're using by running az --version?

    Also, are you able to reproduce the same issue by using CloudShell?

    Marcos M Martinez

    No comments

  2. vdL 1 Reputation point
    2020-06-11T10:48:45.153+00:00

    I have the same issue. AZ version is 2.7.0.

    The CloudShell behaves the same, same error message.