question

MattSheridanSmith-1472 avatar image
0 Votes"
MattSheridanSmith-1472 asked MattSheridanSmith-1472 answered

Azure Function App Enable/Disable buttons are disabled

The "Enable" and "Disable" buttons are disabled on all of our Azure Function applications. Recently we were able to use this functionality but now when we look at all of our function applications, these features seem to be unavailable.

85491-disabledbuttons.png




How can we get these to be usable again?

azure-functions
disabledbuttons.png (47.5 KiB)
5 |1600 characters needed characters left characters exceeded

Up to 10 attachments (including images) can be used with a maximum of 3.0 MiB each and 30.0 MiB total.

learn2skills avatar image
0 Votes"
learn2skills answered

Hi @MattSheridanSmith-1472
Welcome to Q & A.

Because your Function app edit mode has been set to Read Only. You could go to Function app settings, set it Read/Write like the screenshot [refer below url], then it will work fine.

You first need to understand why it became read-only in the first place. If you deployed from git, VS or VSTS, you should never make changes from the Portal, as you will lose them on the next deployment. There is a valid valid reason for it to be read-only

Refer - https://stackoverflow.com/questions/50094006/cant-create-azure-function-new-function-buttons-remain-disabled


If the Answer is helpful, please click Accept Answer and up-vote, this can be beneficial to other community members.



5 |1600 characters needed characters left characters exceeded

Up to 10 attachments (including images) can be used with a maximum of 3.0 MiB each and 30.0 MiB total.

MattSheridanSmith-1472 avatar image
0 Votes"
MattSheridanSmith-1472 answered

Hello @learn2skills,
Appreciate the welcome and the response regarding my issue. I tried to reply directly to your comment but the "Submit" button doesnt seem to want to do anything.

I took a look at your reference URL and it looks like the pictures they are using are from an older version of the Azure portal UI. When I go to my function application, there is a Configuration option that has some app specific settings. "Read Only" mode is not one of them though.

Our current message when trying to disable the app is "Your app is currently in read only mode because you are running from a package file. To make any changes update the content in your zip file and WEBSITE_RUN_FROM_PACKAGE app setting."

When we update the WEBSITE_RUN_FROM_PACLAGE app setting to be 0, the new error message is "Your app is currently in read only mode because you have source control integration enabled."

We need to have source control through Github. These buttons were working as expected just a couple of weeks ago. Nothing has changed on our end. Was there an update to the Azure Portal UI for handling these buttons?

5 |1600 characters needed characters left characters exceeded

Up to 10 attachments (including images) can be used with a maximum of 3.0 MiB each and 30.0 MiB total.