Font incorrect in Edge (and Chrome) but correct in Firefox

shad0wfax 26 Reputation points
2021-05-09T01:50:43.207+00:00

I am viewing an existing web page that is not my own.
When I view the page in Firefox, the font displays correctly.
When I view the page in Edge (and also in Chrome), the font displays incorrectly.
Other users are able to view the font correctly in both Firefox and in chromium based browsers.

The font is Georgia.
The character is U+2013 En Dash

I have already uninstalled all non-system fonts, cleared my font cache, and restarted my PC. My OS is Windows 10 Pro, v, 10.0.19042 and the system installed Georgia font is v 5.59.

How do I correct this issue so that I can use Edge and have a proper font display?

Below is a screenshot with Firefox on the left and Edge on the right:
94960-image.png

Microsoft Edge
Microsoft Edge
A Microsoft cross-platform web browser that provides privacy, learning, and accessibility tools.
2,040 questions
{count} vote

Accepted answer
  1. Reza-Ameri 16,906 Reputation points
    2021-05-10T14:53:37.337+00:00

    Make sure update to the latest version of the Microsoft Edge.
    Report this issue through the feedback option, take a look at:
    https://answers.microsoft.com/en-us/microsoftedge/forum/all/how-to-report-a-feedbackbug-to-microsoft-edges/20cc8eb5-11bb-43b6-95d1-e004d41ef876


3 additional answers

Sort by: Most helpful
  1. S S 6 Reputation points
    2022-01-21T08:59:11.203+00:00

    I have the same problem. I have an NVIDIA GPU. The above issue does not happen on all websites, only some.

    Synch makes no difference because even with Edge I am not synched. I have downloaded portable and full versions of Chromium based browsers like Chrome, Brave, and Opera. They all have the same problem with some fonts. However, there is no issue with Firefox.

    Visiting the problematic websites have no issue when using Firefox. And of course, I'm using the latest versions of the browsers, drivers, and Windows Update on Win10x64

    0 comments No comments

  2. Álvaro Reverte 0 Reputation points
    2023-02-23T20:32:53.2266667+00:00

    Hello. I have this same problem and it happens to me in any EDGE user and in the CHROME browser. I have tried everything but can't find any solution. Updated browser, deletion of cookies, stop synchronization... nothing. Any help please?

    User's image


  3. Mautoz Tech 0 Reputation points
    2023-06-21T08:50:00.82+00:00

    I had the same problem but in my case chrome have been showing text in font that is very hard to read. So i opened a photoshop, copied text from the site on the picture and and then had been changing fonts until i found the font which chrome was using. Then i deleted it using fonts menu in windows.

    0 comments No comments