Azure Analysis Services and user account with an apostrophe

Jorge L Dominguez 46 Reputation points
2021-05-11T00:04:59.337+00:00

The principal user name exists in Azure AD; the issue comes when adding the user account to the analysis services. As per the message below ( I have substituted the real user name, surname and domain name ), I can see that the apostrophe causes the issue.

Failed to save modifications to the server. Error returned: 'The user or application: '<pii>UserName.O'UserSurname@Somedomain.org.au</pii>' was not found in your organization's Azure Active Directory. Details: '<pii>The remote server returned an error: (400) Bad Request.</pii>'.

The interesting thing is that this did not happen a few days back. I mean to say that the user has been accessing the service with no issues until recently.

How do I add a user with an apostrophe in their name as a member of azure analysts services?

Azure Analysis Services
Azure Analysis Services
An Azure service that provides an enterprise-grade analytics engine.
428 questions
{count} votes

Accepted answer
  1. Saurabh Sharma 23,561 Reputation points Microsoft Employee
    2021-05-17T19:47:56.347+00:00

    Hi @Jorge L Dominguez ,

    This behavior has been identified as a known product issue and the products team is working on the fix. I do not have any ETA of the fix but I will update the thread as soon as I hear back any updates from them. My apologies for your trouble.

    Thanks
    Saurabh


0 additional answers

Sort by: Most helpful