some machines are not syncing from SCCM to AAD group

haZ 21 Reputation points
2021-05-18T09:14:17.477+00:00

i have an SCCM collection synched with Azure AD group .. just some of the machines are not being synched to the Azure AD group while they exist in SCCM collection .
any idea where to start troubleshooting ? all logs on Site server seems ok ( SMS_AZUREAD_DISCOVERY_AGENT.log) .

Microsoft Configuration Manager
0 comments No comments
{count} votes

2 answers

Sort by: Most helpful
  1. Jason Sandys 31,121 Reputation points Microsoft Employee
    2021-05-18T13:44:52.047+00:00

    This generally happens when the resource in ConfigMgr doesn't have an AAD ID populated.

    The log for this AAD group sync, starting in 2002, is CollectionAADGroupSyncWorker.log.

    0 comments No comments

  2. Amandayou-MSFT 11,021 Reputation points
    2021-05-19T06:08:27.373+00:00

    Hi @haZ ,

    When Azure AD Group sync is not working as expected please double check the following areas:

    ->Validate Cloud Management configured successfully
    ->Validate devices are (Hybrid) Azure AD registered (Azure Active Directory user discovery)
    ->Validate SSL communication (Enhanced HTTP)

    And detailed information about checking areas, please refer to the following link:
    https://ronnydejong.com/2020/02/27/troubleshooting-device-collection-membership-azure-ad-group-sync/
    Note: This is non-official Microsoft article just for your reference.


    If the response is helpful, please click "Accept Answer" and upvote it.
    Note: Please follow the steps in our documentation to enable e-mail notifications if you want to receive the related email notification for this thread.