Xbox dev mode fails to launch

Marscaleb 1 Reputation point
2019-12-25T00:47:25.023+00:00

I've been using dev mode at for a while with no real problems. I brought my console over to my brother's house so I could show people the game I've been working on,but now suddenly my console will no longer boot into dev mode.

If I unplug the console for a minute it will boot into retail mode, which seems to be working fine. But when I activate dev mode, it resets, but then gives me a screen that says:
"Something went wrong"
with an option to restart or troubleshoot, and a system error of E200 00000074 00000000

It constantly hits this error no matter how many times I try to reboot. I can unplug it and boot it back into retail mode, but it simply will not boot into dev mode anymore. I don't want to try the option to reset the console because I suspect it would delete my game, and I didn't bring my laptop so I can't upload my game back onto my console without going home.

Any idea what the problem is here? Is this just how dev mode acts whenever I am on a different network than where I installed the game from? Is there some update in the works? Why can't I get into dev mode?

Other info: My game is made in Unity, so I find it doubtful that something in my game is causing this problem. At most, I installed a second Unity game to my xbox, but I doubt that would be related.

Not Monitored
Not Monitored
Tag not monitored by Microsoft.
23,918 questions
No comments
{count} votes

1 answer

Sort by: Most helpful
  1. Roy Li - MSFT 26,556 Reputation points Microsoft Employee
    2019-12-25T01:31:03.533+00:00

    Hello,

    Welcome to Microsoft Q&A!

    Currently, Microsoft Q&A is on a public review version. Topics like Xbox dev mode is not fully supported in Microsoft Q&A. You could ask questions about Xbox dev mode in XboxLiveDevelopment MSDN forum

    No comments