Data-driven Subscription doesnt send out 1 out of 9 emails but subscription history shows its successfull

Supriya Gupta 26 Reputation points
2021-06-24T07:08:16.493+00:00

HI

The issue is i have created data driven subscription. The status says " Done: 9 processed of 9 total; 0 errors."
It is supposed to deliver email to 9 people but only 8 are receiving the email. The person also searched in the mailbox with subject of email notification thinking that the email might be getting delivered to some other folder but of no success.

I have already gone through the below thread and followed few steps mentioned there:
https://social.msdn.microsoft.com/Forums/sqlserver/en-US/b4176895-5ef3-488d-8c68-57ef287a784c/datadriven-subscription-doesnt-send-out-an-email-but-job-history-shows-its-successfull?forum=sqlreportingservices

  1. I checked the ReportServerSErvice Log in location (default location: %programfiles%\Microsoft SQL Server\<SQL Server Instance>\Reporting Services\LogFiles as mentioned in above thread. But no errors encountered there.
  2. Also checked the below tables, but no records found there . The tables are empty.
  3. Checked the table ExecutionLogStorage and ExecutionLog2 , for given reportID and there are 9 records created at that given time and all have status of rsSuccess.

Need urgent help on how to where the issue lies.
Thanks

SQL Server Reporting Services
SQL Server Reporting Services
A SQL Server technology that supports the creation, management, and delivery of both traditional, paper-oriented reports and interactive, web-based reports.
2,793 questions
0 comments No comments
{count} votes

1 answer

Sort by: Most helpful
  1. Joyzhao-MSFT 15,566 Reputation points
    2021-06-24T09:35:43.903+00:00

    Hi @Supriya Gupta ,

    1. First of all, please make sure that the address that did not receive the mail is correct.
    2. The Reporting Services e-mail delivery extension considers "sent successfully" to be "I handed it off to some SMTP forwarder". What happens to the e-mail after that is outside the scope of RS. You need to investigate within the e- mail system.

    In short, if your email address is correct, according to your description, the problem is not in the RS. You need to find the reason on the SMTP. I suggest you consult SMTP experts and check the SMTP server.
    Hope this helps.
    Best Regards,
    Joy


    If the answer is helpful, please click "Accept Answer" and upvote it.
    Note: Please follow the steps in our documentation to enable e-mail notifications if you want to receive the related email notification for this thread.