GetFileFromUrl: FileNotFoundException when attempting get file Url /SiteAssets/images/hoverme.png The system cannot find the file specified. (Exception from HRESULT: 0x80070002)

adil 1,206 Reputation points
2021-09-09T12:57:56.147+00:00

Hi,In our Internet Web application we enabled BLOB Cache and when i browse web application in Event viewer there are some errors occurred below

when i browse /SiteAssets/images/hoverme.png in web application 404 not found message came.
How to fix this issue and from where is the source calling for this png files.

I am using SharePoint 2016 & AUG 21 Updates installed.

ULS Logs:

GetFileFromUrl: FileNotFoundException when attempting get file Url /SiteAssets/images/hoverme.png The system cannot find the file specified. (Exception from HRESULT: 0x80070002)
at Microsoft.SharePoint.Library.SPRequestInternalClass.GetMetadataForUrl(String bstrUrl, Int32 METADATAFLAGS, Guid& pgListId, Int32& plItemId, Int32& plType, Object& pvarFileOrFolder)
at Microsoft.SharePoint.Library.SPRequest.GetMetadataForUrl(String bstrUrl, Int32 METADATAFLAGS, Guid& pgListId, Int32& plItemId, Int32& plType, Object& pvarFileOrFolder)
at Microsoft.SharePoint.SPWeb.GetListItem(String strUrl, Boolean bFields, String[] fields)
at Microsoft.SharePoint.Publishing.CommonUtilities.GetCurrentFileVersionFromUrl(String url, SPWeb web)

Blob cache FetchItemFromWss() failed with exception The system cannot find the file specified. (Exception from HRESULT: 0x80070002). Stack Trace
at Microsoft.SharePoint.Library.SPRequestInternalClass.GetMetadataForUrl(String bstrUrl, Int32 METADATAFLAGS, Guid& pgListId, Int32& plItemId, Int32& plType, Object& pvarFileOrFolder)
at Microsoft.SharePoint.Library.SPRequest.GetMetadataForUrl(String bstrUrl, Int32 METADATAFLAGS, Guid& pgListId, Int32& plItemId, Int32& plType, Object& pvarFileOrFolder)
at Microsoft.SharePoint.SPWeb.GetListItem(String strUrl, Boolean bFields, String[] fields)
at Microsoft.SharePoint.Publishing.CommonUtilities.GetCurrentFileVersionFromUrl(String url, SPWeb web)
at Microsoft.SharePoint.Publishing.CommonUtilities.GetPublishedFile(SPWeb web, ULSCat ulsCategory, String fileUrl, SPFile& file, SPListItem& item)
at Microsoft.SharePoint.Publishing.BlobCache.<>c__DisplayClass1e.<FetchItemFromWss>b__1d()

SharePoint Server
SharePoint Server
A family of Microsoft on-premises document management and storage systems.
2,274 questions
SharePoint Server Management
SharePoint Server Management
SharePoint Server: A family of Microsoft on-premises document management and storage systems.Management: The act or process of organizing, handling, directing or controlling something.
2,866 questions
0 comments No comments
{count} votes

2 answers

Sort by: Most helpful
  1. CaseyYang-MSFT 10,326 Reputation points
    2021-09-10T05:57:44.957+00:00

    Hi @adil ,

    1.You could try to reset the the cache(index file).

    Settings > Site Settings > Site collection object cache > check the box for “Force this server to reset its disk based cache”

    2.Please check if this web application is configurated with https AAM and if there is an internal zone configuration with http protocol for same host and same zone please try to delete this "http" AAM url.

    For Reference: blob cache issue on SharePoint 2019 on-prem


    If an Answer is helpful, please click "Accept Answer" and upvote it.

    Note: Please follow the steps in our documentation to enable e-mail notifications if you want to receive the related email notification for this thread.

    0 comments No comments

  2. adil 1,206 Reputation points
    2021-09-12T11:22:18.647+00:00

    Hi I configured two zones in AAM for this web application one Default (it has http internal url) & second one is Internet (https for internet users external access)
    3rd one intranet for https beta url)