Hyper-V fiber channel unable to present Luns to guest VM

Ahmed Essam 201 Reputation points
2021-09-15T21:34:47.797+00:00

Hi,

We experienced an issue when configuring virtual fiber adapter

When the the VM powered on it took sometime to start
and an event log will be written:

Log Name: Microsoft-Windows-Hyper-V-SynthFC-Admin
Source: Microsoft-Windows-Hyper-V-SynthFcVdev
Date: 15/9/2021 2:13:08 PM
Event ID: 32213
Task Category: None
Level: Warning
Keywords:
User: NT VIRTUAL MACHINE\1F2AA062-7677-45C0-86F6-643C33796A9D
Computer: hv01.domain.local
Description:
'savdalfc01': No LUNs have appeared for Synthetic Fibre Channel HBA
Fibre Channel Adapter (BB50C162-40E7-412B-AB06-B34104CF6D17). The
VM has been started after the timeout period (90 seconds). Please
review the LUN mappings for the virtual port. (Virtual machine ID
1F2AA062-7677-45C0-86F6-643C33796A9D)

I logged in to San switch to add WWPNs for each adapter that assigned to the virtual machine but I received the same warning and no luns appeared inside the VM. But it appears in the Hyper-V host

MSA storage 2060

Thanks,

Hyper-V
Hyper-V
A Windows technology providing a hypervisor-based virtualization solution enabling customers to consolidate workloads onto a single server.
2,597 questions
0 comments No comments
{count} votes

2 answers

Sort by: Most helpful
  1. Limitless Technology 39,461 Reputation points
    2021-09-16T13:00:14.767+00:00

    Hello @Ahmed Essam

    Virtual Fiber Channel is not an easy thing to troubleshoot and maybe opening a ticket with Microsoft Support will save time in your deployment.

    My best shot without more details would be the next article, that describes different tests and approaches to the issue. Even if it doesn't resolve it, for sure will provide a better overview of what works and what fails.

    https://social.technet.microsoft.com/wiki/contents/articles/18698.hyper-v-virtual-fibre-channel-troubleshooting-guide.aspx

    Hope this helps,
    Best regards,

    0 comments No comments

  2. Ahmed Essam 201 Reputation points
    2021-09-17T08:51:50.84+00:00

    Thanks for your reply

    The issue has been resolved, misconfiguration in San switch

    0 comments No comments