question

DipenRathod-8802 avatar image
0 Votes"
DipenRathod-8802 asked DipenRathod-8802 commented

Clients getting disconnected from network.

We have some weird issues going on our network, one after other all the windows 10 PC is getting disconnected from ethernet. It happens when we restart the computer and all of a sudden we will see a Globe rather than Ethernet connected. Now each time we have to disconnect client from the Domain and do Network reset on that computer, that does bring our connection ON again but that's not feasible option as we have different offices on different location and physically it is not possible to be there at same time.

Is there anyone who faces similar issues or have any idea how to resolve these issue?

PS: I even can't see network adapter once it gets disconnected from network.

windows-serverwindows-10-network
5 |1600 characters needed characters left characters exceeded

Up to 10 attachments (including images) can be used with a maximum of 3.0 MiB each and 30.0 MiB total.

DSPatrick avatar image
0 Votes"
DSPatrick answered

Could be but I have never seen ipconfig /all return "nothing comes up" results

--please don't forget to upvote and Accept as answer if the reply is helpful--





5 |1600 characters needed characters left characters exceeded

Up to 10 attachments (including images) can be used with a maximum of 3.0 MiB each and 30.0 MiB total.

DSPatrick avatar image
0 Votes"
DSPatrick answered DSPatrick commented

Might compare the results of ipconfig /all both before and after.

--please don't forget to upvote and Accept as answer if the reply is helpful--






· 2
5 |1600 characters needed characters left characters exceeded

Up to 10 attachments (including images) can be used with a maximum of 3.0 MiB each and 30.0 MiB total.

We checked the the ipconfig /all.
After they gets disconnected from internet somehow network adapter gets disrupted and we can't find anything on Network Adapter settings. As a result if we run command ipconfig /all nothing comes up.

0 Votes 0 ·

Ok, nothing much for us to go on. Sounds like some hardware failure. Might check the event logs for clues.

--please don't forget to upvote and Accept as answer if the reply is helpful--



0 Votes 0 ·
DipenRathod-8802 avatar image
0 Votes"
DipenRathod-8802 answered DipenRathod-8802 commented

That doesn't make any sense all the computers are getting same thing at one after another. Lol

· 3
5 |1600 characters needed characters left characters exceeded

Up to 10 attachments (including images) can be used with a maximum of 3.0 MiB each and 30.0 MiB total.

Again you haven't provided anything useful for us to go on. We can only guess at this point. Check the event logs for clues.

--please don't forget to upvote and Accept as answer if the reply is helpful--



0 Votes 0 ·

Just checking if there's any progress or updates?

--please don't forget to upvote and Accept as answer if the reply is helpful--



0 Votes 0 ·

Open Event Logs for errors and saw User device Registration Error 304. I will dig deep into it or if you know what this error about please give me an idea to resolve it.

0 Votes 0 ·
DSPatrick avatar image
0 Votes"
DSPatrick answered

Open Event Logs for errors and saw User device Registration Error 304

Likely is unrelated.
https://docs.microsoft.com/en-us/troubleshoot/windows-server/deployment/event-307-and-304-logged-for-deploying

--please don't forget to upvote and Accept as answer if the reply is helpful--





5 |1600 characters needed characters left characters exceeded

Up to 10 attachments (including images) can be used with a maximum of 3.0 MiB each and 30.0 MiB total.

DipenRathod-8802 avatar image
0 Votes"
DipenRathod-8802 answered

Then i have got nothing else just the warnings now i am starting to think that our Network is kind of swanky and broken maybe that's causing issues.

5 |1600 characters needed characters left characters exceeded

Up to 10 attachments (including images) can be used with a maximum of 3.0 MiB each and 30.0 MiB total.

DipenRathod-8802 avatar image
0 Votes"
DipenRathod-8802 answered

Then i have got nothing else just the warnings now i am starting to think that our Network is kind of swanky and broken maybe that's causing issues.

5 |1600 characters needed characters left characters exceeded

Up to 10 attachments (including images) can be used with a maximum of 3.0 MiB each and 30.0 MiB total.

LimitlessTechnology-2700 avatar image
0 Votes"
LimitlessTechnology-2700 answered DipenRathod-8802 commented

Hi there,

As we don't have a pinpoint error message, we can try something handy and see how it goes.

If you are connecting with public IP address, try connecting with a private IP address.
If you have updated the Windows recently rollback.
Check for hardware issues and try resetting the network settings.



--If the reply is helpful, please Upvote and Accept it as an answer--

· 1
5 |1600 characters needed characters left characters exceeded

Up to 10 attachments (including images) can be used with a maximum of 3.0 MiB each and 30.0 MiB total.

We are already using private IP and yes we did recently have a windows update that might be causing these issue I will rollback the update and see. And as mentioned above resetting the network does help to bring back online but after rebooting the computer it's gone

0 Votes 0 ·