My VM monitoring graphs aren't showing any data

Chris 21 Reputation points
2021-11-22T18:15:26.84+00:00

I've created some VM's and have been asked to also setup monitoring for them. I've noticed that the monitoring in a VM's Overview blade isn't showing any activity. And I know there has been as I've set them up and installed apps on each within the past 30 days.

151439-dev10.jpg

I've also added some of these graphs to a dashboard but same lack of data. Is there something not turned on or that I need to do?

Thanks,

Azure Virtual Machines
Azure Virtual Machines
An Azure service that is used to provision Windows and Linux virtual machines.
6,797 questions
0 comments No comments
{count} votes

Accepted answer
  1. Pradeep Kommaraju 2,546 Reputation points
    2021-11-24T03:20:59.683+00:00

    Hi @Chris

    Thank you for reaching out to Microsoft Q&A Platform .

    Regarding your question , Looks like either the monitoring extension on the VM is not operational or corrupted. You may either have to start it or reinstall it .

    Ref: https://learn.microsoft.com/en-us/azure/azure-monitor/essentials/metrics-troubleshoot
    https://learn.microsoft.com/en-us/azure/virtual-machines/extensions/overview

    Hope it helps in resolving your issue .

    Thanks& Regards,
    Pradeep

    --------------

    Please don't forget to accept the answer if it helps in resolving your issue

    0 comments No comments

1 additional answer

Sort by: Most helpful
  1. Chris 21 Reputation points
    2021-11-25T00:02:22.26+00:00

    Hi Pradeep,

    Thank you for your update.

    Looking into things Azure Monitoring is not setup on anything yet (I stepped into the project after it had already started).

    My next step is getting permissions to enable Azure Monitoring on these VM's.

    Thanks again,
    Chris

    0 comments No comments