SharePoint site can't be accessed after always-on availability group failover

Terry Chan 206 Reputation points
2022-02-28T01:57:06.07+00:00

I have an on-premises SharePoint 2016 that use always-on availability group database. After failover to the secondary as primary, a few site collection can't be accessed with http 200 but connection close and there is no login prompt. I tried to backup and remove the content database of the site collection on primary from the availability group. Then restore the content database of the site collection on secondary, offline and delete the database. Remove the database and log files on the secondary and then add the content database of the site collection on primary back to the always-on availability group in order to synchronize again. However, the site still can't be accessed after always-on availability group failover. Does anyone experience this before? How to fix this problem?

SharePoint Server
SharePoint Server
A family of Microsoft on-premises document management and storage systems.
2,248 questions
{count} votes

1 answer

Sort by: Most helpful
  1. Yi Lu_MSFT 17,461 Reputation points
    2022-03-01T10:40:25.217+00:00

    Hi @Terry Chan
    Per my research, the failover will not influence the data of the sharepoint server, which is connected to SQL server with AG listener.

    From my point of view this issue is a bit weird, as I am not expert in SQL server, I would suggest you to open a ticket to get better help.


    If the answer is helpful, please click "Accept Answer" and kindly upvote it. If you have extra questions about this answer, please click "Comment".

    Note: Please follow the steps in our documentation to enable e-mail notifications if you want to receive the related email notification for this thread.