question

rajneeshkaura-0438 avatar image
0 Votes"
rajneeshkaura-0438 asked LimitlessTechnology-2700 answered

Clients Showing Appv & UEV Failed but there is no GPO configured in AD ll devcies win10

Dear Team,

While running gpupdate /force in my environment I am getting the below error.

I tried to check the settings configured in AD template, but I am not able to locate any policy which is pointing to Appv and UEV.

All DNS & DC roles working fine, for a testing I have prepared a new device and moved to one new test OU and applied the same policy and it works fine, but the previously configured devices are giving the below error.

Even I follow the MS article to disable the UEV & APPV on the client using powershell but still the error is coming.
Need urgent help if possible is appreciable.


C:\>gpupdate /force
Updating policy...
Computer Policy update has completed successfully.
The following warnings were encountered during computer policy processing:

Windows failed to apply the UEV Policy settings. UEV Policy settings might have its own log file. Please click on the "More information" link.
Windows failed to apply the AppV Policy settings. AppV Policy settings might have its own log file. Please click on the "More information" link.
User Policy update has completed successfully.

For more detailed information, review the event log or run GPRESULT /H GPReport.html from the command line to access information about Group Policy results.

windows-serverwindows-active-directorywindows-group-policy
5 |1600 characters needed characters left characters exceeded

Up to 10 attachments (including images) can be used with a maximum of 3.0 MiB each and 30.0 MiB total.

1 Answer

LimitlessTechnology-2700 avatar image
0 Votes"
LimitlessTechnology-2700 answered

Hi @rajneeshkaura-0438

It can be resolved by creating a GPO for UE-V settings and creating a WMI filter to only apply it to Windows 10 machines.

select * from Win32_OperatingSystem where Version like "10.%" and ProductType="1"

Also , It can be group policy errors when not the Enable UEV setting was configured.
Another note that many of the settings you have configured does not apply to Windows 10 1607 anymore for instance there is no UI so all those settings have no effect.


Hope this answers your question :)
Thank you.


--If the reply is helpful, please Upvote and Accept as answer--

5 |1600 characters needed characters left characters exceeded

Up to 10 attachments (including images) can be used with a maximum of 3.0 MiB each and 30.0 MiB total.