Hyper-V Hypervsior cannot be enabled

vigivigi 1 Reputation point
2022-04-18T19:35:03.947+00:00

I'm trying to enable Hyper-V Hypervisor by checking the checkbox. When I try to run a virtual machine I get a message that hypervisor is not running.
When I check the settings, Hyper-V Hypervisor is not checked
What can be done?

194002-image.png

Hyper-V
Hyper-V
A Windows technology providing a hypervisor-based virtualization solution enabling customers to consolidate workloads onto a single server.
2,598 questions
0 comments No comments
{count} votes

4 answers

Sort by: Most helpful
  1. risolis 8,701 Reputation points
    2022-04-19T00:43:24.083+00:00

    Hello @vigivigi

    Thanks for posting your question!

    Did you deploy it from Azure Marketplace or on-premises?

    BR,

    0 comments No comments

  2. vigivigi 1 Reputation point
    2022-04-19T07:23:57.34+00:00

    On-premises

    0 comments No comments

  3. vigivigi 1 Reputation point
    2022-04-19T07:29:51.877+00:00

    It seems that Hypervisor is not installed or something like that. The snapshot is below.
    Which way can it be (re)installed?

    194182-image.png


  4. vigivigi 1 Reputation point
    2022-04-19T19:33:15.383+00:00

    This is not Windows Server so Install-WindowsFeature is not present.
    So, I used Enable-WindowsOptionalFeature
    In vain

    By the way, it just occurred to me.
    Once it used to work. Then I had to use Vmware Player.
    So I disabled WSL2 and installed Vmware Player.
    And now I can't get WSL2 working. Could it be because of Vmware Player?
    Uninstalling it didn't help. Could it be that the uninstaller doesn't clean up everything?