Här är finalisterna till årets Excel-SM

Den 20 maj är det final i Excel-SM på Microsoft svenska huvudkontor i Akalla. För att kvalificera sig till mästerskapet var de tävlande tvungna att visa prov på fingerfärdighet under tidspress.

Finalisterna i Excel-SM:

Pamela Davidsson, Stiftelsen för Internetinfrastruktur (.SE)

Erik Svärd, Santander Consumer Bank

Tobias Ahlqvist

Jimmy Angren, Navic Energipartner.

Jens Ejheden, CFI Group

Patrik Von Knorring, Constrera

Rebecca Stålnacke, Rikshem

Johan Engman, GoExcellent Sweden AB

Tobias Wagenknecht, Carlson Rezidor Hotel Group

Marc Axelsson

Kvalet bestod av tre delmoment som byggde på smidighet, databehandling och visualisering i det omnämnda kalkylprogrammet. Efter hård prövning står tio finalister klara. Sammanlagt tävlande 241 personer om en finalplats i Excel-SM, men bara tio lyckades kvala in till finalen. Bland de tio finns allt från HR-chefer till riskanalytiker.

”Uppgifterna var inte jättesvåra, men det var ändå knepigt att få till det på rimlig tid”, kommenterade Pamela Davidsson, projektledare på .SE, i intervju med Dagens Analys.

Snabbhet kommer att vara enviktig aspekt i finalen. Hur de tävlande fördelar sin tid spelar stor roll när det ska avgöras vem som är svensk mästare i Excel.

”Nu ser vi fram emot en spännande final!”, säger Helena Kappen, produktmarknadschef för Office 365 på Microsoft.

I samband med finalen den 20 maj är det Öppet Hus hos Microsoft och alla är välkomna att besöka kontoret i Akalla. Kan du inte vara på plats i samband med finalen? Följ tävlingen på #ExcelSM.