Microsoft till Almedalen 2015

Microsoft är på plats under Almedalsveckan och vi deltar gärna på era aktiviteter och seminarier om intresse finns. Vi tar med oss några av våra främsta experter inom ledarskap, innovation, produktivitet, hälsa, utbildning och IT-säkerhet. Självklart kan vi även dela våra erfarenheter kring resan till ett aktivitetsbaserat kontor och det vi kallar ”Det Nya Arbetslivet”. Både vilka utmaningar vi mötte och möjligheterna det skapar.

Vi är på plats under hela veckan och vill gärna komma i kontakt med dig. Om du vill förstärka en panel, behöver en expert eller saknar moderator – hör av dig till Thomas Hansen som koordinerar vår närvaro i Almedalen.

Kontaktuppgifter:

Thomas Hansen, 070-6019353
thomas.hansen@jmw.se

 

Vi är på plats:

Jonas Persson, VD

Jonas leder Microsoft Sverige och har en lång bakgrund i innovativa företag, såväl lokalt som internationellt. Jonas delar gärna sina erfarenheter och insikter inom ledarskap, innovation och jämställdhetsarbete.

Karin Zingmark, Marknadschef

Karin har lång erfarenhet från ledande marknads- och kommunikationsroller i snabbrörliga branscher inom såväl TV som teknik. Karin bidrar gärna med insikter och erfarenheter inom digital transformation, produktivitet och kommunikation.

Daniel Akenine, Säkerhetschef

Daniel är en av landets främsta experter inom teknik och inte minst frågor som rör integritet, IT-säkerhet och molnet. Daniel delar gärna sina tankar om framtiden och de möjligheter samt utmaningar som molnet för med sig.

Mathias Strand, Chefsjurist

Mathias är chefsjurist på Microsoft och värnar om svenska internetanvändares integritet, säkerhet och möjligheter på nätet. I Almedalen kan Mathias prata om bland annat integritet och upphovsrätt.  

Sara Kullgren, Affärsområdeschef DX

Sara träffar flera av Sveriges mest spännande företag/startups och leder ett av Microsofts främsta områden: teknikutveckling. Sara diskuterar gärna innovation, framtiden och entreprenörskap.

Mathias Ekman, Affärsutvecklare inom Public Sector

Mathias leder Microsofts arbete inom hälsa och dela gärna insikter om vilka möjligheter Hololens och Virtual Reality, samt rollen som ”internet of things” har i sjukvården både idag och imorgon.

Joke Palmqvist, Affärsområdeschef för Skola och Högre utbildning

Joke arbetar med att ge elever och lärare förutsättningar att utvecklas genom teknikens många möjligheter. I Almedalen diskuterar Joke gärna hur kodning kan ta en större roll i skolan och delar inspirerande exempel på lärare som gör skillnad med teknik.

Eva Pethrus, Ansvarig för Partnerskap i Lärande

Eva driver Microsofts satsning på Partnerskap i Lärande (PiL) och arbetar aktivt med att visa hur lärare i hela landet kan dra nytta av Microsofts ekosystem. Eva delar gärna insikter kring PiL och hur beslutsfattare inom utbildning kan dra nytta av teknikens möjligheter.

Lind Swärd, Offentlig Sektor

Linda är ansvarig för Microsofts verksamhet inom offentlig sektor i Sverige. Linda brinner för digitalisering och hur man med hjälp av IT kan utveckla och förbättra verksamheten. Tycker också att det är oerhört spännande med de möjligheter IoT för med sig.

Anna Ekbjörn, Offentlig sektor

Anna är ansvarig för Microsofts verksamhet inom offentlig sektor i Sverige. Hon har lång erfarenhet av att driva och utveckla team i en flexibel och föränderlig organisation inom ramen för det nya arbetslivet. Anna har djupa insikter inom kombinationen teknik/moln/människor.