Upravte nebo smažte přiřazení role (webový portál SSRS)

Přiřazení role mapuje skupinu nebo uživatelský účet na předdefinovanou roli, která definuje úkoly, které lze vykonávat. Určuje typy úkolů, které uživatel provádí se složkou, zprávou, modelem nebo jiným typem obsahu. Pro vytváření, úpravu nebo mazání přiřazení rolí používáte webový portál SSRS. Po vytvoření přiřazení role pro konkrétního uživatele nebo skupinu ji můžete později upravit výběrem jiné role. Pokud chcete odebrat oprávnění na report serveru, můžete z report serveru smazat přiřazení role.

V závislosti na vašem cíli mohou být vhodnější alternativní přístupy. Příklady zahrnují přizpůsobení nebo vytvoření nové definice role, případně úpravu členství ve skupinovém účtu v služba Active Directory.

Například předpokládejme, že máte skupinu uživatelů, kteří potřebují spravovat svůj obsah, ale neměli by mít kompletní sadu oprávnění spojených se Správcem obsahu. Můžete vytvořit novou definici role nazvanou Department Content Manager. Mohl by zahrnovat všechny úkoly ve Správci obsahu, kromě nastavení bezpečnostních politik pro položky.

Podobně, pokud jste správce systému nebo sítě, je pro vás pravděpodobně jednodušší spravovat skupinové účty v služba Active Directory než přiřazování rolí ve webovém portálu. Režijní náklady na správu přiřazování rolí můžete snížit vytvořením jediného přiřazení role pro účet skupiny. Pak můžete upravit členství ve skupině, až uživatelé už nepotřebují přístup k reportům.

Pokud zjistíte, že nejlepším postupem je upravit nebo odstranit přiřazení role, nezapomeňte zkontrolovat jak přiřazení systémových rolí, tak přiřazení rolí položek. Každý typ přiřazení role je konfigurován prostřednictvím různých stránek ve webovém portálu.

Upravte nebo smažte přiřazení systémové role

  1. Přistupujte k webovému portálu serveru reportů (SSRS Native Mode).

  2. Vyberte Nastavení> webuBezpečnost. Systém uvádí název účtu pro všechna přiřazení rolí na úrovni systému, která jsou aktuálně definována pro serverové nebo škálovací nasazení.

  3. Najděte přiřazení role, kterou chcete upravit nebo smazat.

  4. Pro přidání nebo odebrání role pro konkrétního uživatele nebo skupinu vyberte Upravit.

  5. Pro smazání přiřazení role zaškrtněte políčko vedle uživatelského nebo skupinového jména a poté vyberte Smazat.

Upravte nebo smažte přiřazení role položky

  1. Otevřete webový portál a najděte položku, pro kterou chcete upravit nebo smazat přiřazení role.

  2. Najeďte myší na položku a vyberte šipku rozbalovacího seznamu.

  3. V rozbalovacím seznamu vyberte Bezpečnost.

  4. Najděte přiřazení role, kterou chcete upravit nebo smazat.

  5. Pro přidání nebo odebrání role pro konkrétního uživatele nebo skupinu vyberte Upravit.

  6. Pro smazání přiřazení role zaškrtněte políčko vedle uživatelského nebo skupinového jména a poté vyberte Smazat.