Some Intune devices from scoped group don't show up for the assigned admins

Beurt 0 Reputation points
2023-05-09T07:38:39.2766667+00:00

Hi everyone!

I have setup an Intune environment with roleassigments that let admins only manage certain devices based on groupmembership. This has been working well for the past two years. But this week when we added some new devices to one of the scoped groups, we noticed that only some of them are visible for the admins who got the roleassigment.

The Intune administrator can see devices from all groups and is able to see the missing Intune devices aswell, they seem fine and not different than the device that are visible for the role assigned admins.

The weird thing is that after some time (days, weeks) some of the missing once have been starting to show up for the admins aswell. It is as if there is a (huge) delay in the RBAC system???

Does anyone have similar problems or know what this is causing?

Windows Autopilot
Windows Autopilot
A collection of Microsoft technologies used to set up and pre-configure new devices and to reset, repurpose, and recover devices.
426 questions
Microsoft Intune
Microsoft Intune
A Microsoft cloud-based management solution that offers mobile device management, mobile application management, and PC management capabilities.
4,599 questions
0 comments No comments
{count} votes

1 answer

Sort by: Most helpful
  1. Crystal-MSFT 45,166 Reputation points Microsoft Vendor
    2023-05-10T01:14:36.3933333+00:00

    @Beurt, Thanks for posting in Q&A. Yes, this will be delay. Based as I know, sometimes it will take 1 to 2 days to update the Intune RBAC change.

    Hope the above information can help.


    If the answer is helpful, please click "Accept Answer" and kindly upvote it. If you have extra questions about this answer, please click "Comment".

    Note: Please follow the steps in our documentation to enable e-mail notifications if you want to receive the related email notification for this thread.

    0 comments No comments