Login to Azure Portal is stuck on More Information Required

CHANDAN SINGH BANGARI 25 Reputation points
2023-05-13T08:03:52.4266667+00:00

I am not able to login to Azure portal, and whenever I am logging in to any service where I have to login to Azure AD, then I am getting stuck in the error page

User's image

Please help sort out this problem asap.

Microsoft Entra ID
Microsoft Entra ID
A Microsoft Entra identity service that provides identity management and access control capabilities. Replaces Azure Active Directory.
20,473 questions
{count} votes

5 answers

Sort by: Most helpful
  1. JamesTran-MSFT 36,531 Reputation points Microsoft Employee
    2023-05-15T20:51:23.35+00:00

    @CHANDAN SINGH BANGARI

    Thank you for your post and I apologize for the delayed response!

    I understand that when logging into the Azure Portal, you're getting stuck on the "More Information Required" page, and from your screenshot it looks like after you select "Next" the page might be timing out or erroring.

    When it comes to the Azure AD MFA login prompt this pertains to the 14-day requirement that users have to register for Azure AD Multifactor Authentication by using the Microsoft Authenticator app, or any app supporting OATH TOTP. After the 14 days have passed, the user can't sign in until registration is completed.

    Note: If you'd like to disable this prompt, an Admin will need to disable security defaults or any active Conditional Access Policy.

    Since you're stuck at the set-up prompt, you should be able to navigate to aka.ms/mfasetup , in order add "more information" and satisfy your login requirement. If you're still having issues, you can see if using a different browser or logging in using a Private Window helps resolve your issue.

    User's image

    I hope this helps!

    If you have any other questions, please let me know. Thank you for your time and patience throughout this issue.


    If the information helped address your question, please Accept the answer. This will help us and also improve searchability for others in the community who might be researching similar information.


  2. David Nelson 126 Reputation points
    2023-10-29T21:06:19.43+00:00

    I have tried all kinds of workarounds mentioned in this solution and other posts, and none of the solutions seem to directly work. I just keep trying and it finally works.

    I have now come to the conclusion that you need to wait a certain period of time, like 15 minutes, before it will work. Next time this happens I will be careful to start a timer and see how long it takes before it works.


  3. Deleted

    This answer has been deleted due to a violation of our Code of Conduct. The answer was manually reported or identified through automated detection before action was taken. Please refer to our Code of Conduct for more information.


    Comments have been turned off. Learn more

  4. Charles Sambo 0 Reputation points
    2023-11-20T20:08:25.4866667+00:00

    I have been experiencing this for the last one week and it is so annoying and unproductive

    0 comments No comments

  5. David Nelson 126 Reputation points
    2023-11-20T20:32:40.57+00:00

    My Azure tenant was originally established years ago under a login based on "Microsoft Account" (aka personal) and it is this login that keeps having this issue.

    I resolved this by establishing an Azure AD login under the tenant (aka work or school) with the "Owner" role, and I have been using the new Azure AD login in place of the "Microsoft Account" login for a few days now. So far it has been working without an issue.

    0 comments No comments